Областната дирекция на МВР в Пловдив предприема допълнителни мерки по

...
Областната дирекция на МВР в Пловдив предприема допълнителни мерки по
Коментари Харесай

Засилен контрол по пътищата за морето в петък и неделя


Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив подхваща спомагателни ограничения във връзка с ефикасното застраховане на пътната сигурност поради засиления авто трафик към Черноморието и останалите курортни центрове в страната.

В тази връзка в следобедните часове на петъчния ден и в неделя, когато се чака най-голямо натоварване на придвижването, по главните пътни артерии в Пловдив и региона ще бъдат ситуирани спомагателни полицейски екипи. Тяхна съществена задача е да подкрепят транспортните потоци за оптимално най-бързо освобождение на придвижването в обитаемоте места, изключително на изходните точки на огромните градове, които се характеризират с максимален трафик, прецизират от полицията.

Дейността на полицейските чиновници ще бъде ориентирана и към надзор над водачи с рисково държание, обвързвано с погрешно изпреварване, неправилни маневри и лишаване на преимущество. С помощта на всички налични механически средства ще се следи строго за съблюдаване на скоростните режими. Няма да се позволяват ръководство на коли с централизация на алкохол в кръвта и/или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, както и от неправоспособни водачи.

От полицията поучават водачите преди потегляне на дълъг път авансово да се осведомят за пътната конюнктура и въведените ограничавания поради поправки, като по опция избират различен маршрут.

Важно е да са сигурни в техническата редовност на автомобила си и най-много в положението на спирачната и осветителна система и на гумите.

По време на придвижване да демонстрират нужната отговорност и приемливост към останалите участници, с цел да бъдат избегнати възможни пътни катастрофи, осведоми Българска национална телевизия.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР