Областната дирекция на МВР в Пловдив обяви, че е задържан

...
Областната дирекция на МВР в Пловдив обяви, че е задържан
Коментари Харесай

Само един задържан след голямото пловдивско дерби

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив разгласи, че е арестуван 19-годишен последовател на Ботев Пловдив за изстрелване на пиротехнически средства по време на градското дерби против Локомотив от 9-ия кръг на efbet Лига. Органите на реда обявиха, че не престават работят интензивно за определяне на самоличността на всички причинители на противообществени прояви по време на футболната среща. Както е известно, по време на пловдивското дерби от бранша за посетители на стадиона бяха изстреляни пиротехнически произведения. Засега е открит и арестуван 19-годишен почитател на гостуващия тим, изстрелял няколко сигнални ракети благодарение на устройство от вида „ химикалка ”. След 24-часовия полицейски арест, му е формиран акт по член 21, т. 11 от ЗООРПСМ. Случаят е докладван на дежурен областен прокурор и с решение на Районен съд – Пловдив на причинителя е наложена възбрана за визити на спортни мероприятия за период до 2 години и полагане на 60 ч. публично потребен труд.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че преди началото на футболната среща е било осъществено и проучване на прилежащата зона към стадион " Локомотив ", при което чиновниците на реда са разкрили пиротехнически произведения, укрити зад входа на естрада " Спортклуб ", където бяха настанени последователите на домакините.

" Водени от безапелационната позиция за безкомпромисно използване на закона във връзка с всички, които нарушават публичния ред и ограниченията за защита на всяко спортно мероприятие, криминалистите работят интензивно по снетите видеозаписи. Освен различаване на причинителите, в допълнение са подхванати съответни оперативни и издирвателни действия, за определяне и на тяхната идентичност. ", обявиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.

Органите на реда прецизираха, че през последните години, за противопоставяне на футболното спортно безчинство и за определяне на нарушавания в зоната на стадионите, се прави и надзор посредством видео наблюдаване. Именно благодарение на осъществения видеоконтрол е арестуван и 19-годишният последовател на Ботев Пловдив.
 Томаш: Това дерби се печели със сърце
Томаш: Това дерби се печели със сърце

" Искам да похваля футболистите и публиката, тъй като през днешния ден бяхме дружно като семейство "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР