Областната дирекция на МВР в Пловдив е сформирала 32 групи,

...
Областната дирекция на МВР в Пловдив е сформирала 32 групи,
Коментари Харесай

ОД на МВР-Пловдив ще има 32 групи, които ще работят по време на изборите

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив е образувала 32 групи, които предпочитано ще работят по сигнали по отношение на изборното законодателство.

Във всяко едно Районно полицейско ръководство има по две групи чиновници от престъпната и икономическата полиция, ангажирани с изборите. Това заяви пред публицисти шефът на полицията старши комисар Димитър Балев след среща сред институциите и представители на политическите сили.

Тя се състоя в постройката на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи и е с мото " Произвеждане на почтени и демократични избори за Народно заседание на 2 октомври 2022 година - провокации и решения ".

Всички жители могат да подават сигнали за нарушавания на изборното законодателство в постройката на прокуратурата в Пловдив, на дежурните прокурори, като в деня преди изборите ще бъде отворено о т 8:30 до 18:00 часа.

Сигнали могат да се подават и на уеб страницата на прокуратурата, на тел. 112, както и в полицията, посочи районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев. По думите му всяка, информация ще бъде разпределяна неотложно за култивиране към съответните полицейски органи.

Грошев помоли жителите, когато подават сигнали, да не го вършат по едно и също време на разнообразни места, тъй като в някои случаи се получава закъснение. " Имало е през годините сигнали за всевъзможни нарушавания, само че не всяко е закононарушение, като скъсани плакати или административни нарушавания ", сподели Грошев.

Към момента няма подадени сигнали за нередности и нарушавания . В срещата участваха регионалният шеф Ангел Стоев, представители на 16-та и 17-та РИК, на политическите сили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР