Областната дирекция на МВР - Пловдив внесе яснота относно мерките

...
Областната дирекция на МВР - Пловдив внесе яснота относно мерките
Коментари Харесай

МВР Пловдив обяви мерките за охрана и организация на движението за откриването на стадион Христо Ботев

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив внесе изясненост по отношение на ограниченията за защита на публичния ред и организация на придвижването в Пловдив по отношение на идното разкриване на стадион " Христо Ботев " и срещата сред Ботев и Левски.

Униформените няма да позволяват до спортното оборудване фенове във очевидно нетрезво положение, носещи неразрешени предмети и движимости, както и гости, които имат наложена правосъдна възбрана за посещаване на спортни мероприятия

Футболната среща сред тимовете на Ботев Пловдив и Левски ще се организира в събота, 29 април, от 20 часа на стадион „ Христо Ботев “. Преди дуела, от 15.30 до 17.30 часа, ще се състои концерт във връзка формалното разкриване на спортното оборудване. Сцената ще бъде ситуирана зад южната естрада (сектор Б).

Преди, по време и след футболната среща полицейските чиновници ще наблюдават за опазването на публичния ред и за недопускането на произшествия на територията на града.

Предприети са прецизни ограничения за недопускане на гости, които имат наложена  възбрана за посещаване на спортни мероприятия. На построени контролно-пропускателни пунктове в региона на стадиона ще бъде осъществявана щателна инспекция на всички гости, което може да докара до в допълнение закъснение. По тази причина ОДМВР – Пловдив обръща внимание за навреме заемане на местата. Входовете ще бъдат отворени от 17:30 часа. Малолетни и малолетни ще влизат на територията на стадиона единствено с пълновръстен компаньон и авансово попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн.

Униформените ще наблюдават за недопускане на фенове във очевидно нетрезво положение, както и за носене на неразрешени предмети и движимости (огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, включително парфюми, чадъри и запалки), както и на други твърди предмети. На стадиона ще се позволява внасяне на вода и безалкохолни питиета единствено в пластмасови чаши за еднократна приложимост.

Предлагането на алкохолни питиета в спортната зона в деня на футболната среща и до три часа след приключването ѝ ще бъде неразрешено според член 15 от Закона за опасване на публичния ред и осъществяване на спортни мероприятия.

Поведението на публиката ще бъде заснемано със специфични видеокамери и техническо средство за снимане от въздуха „ ДРОН “, като при осъществяване на нарушаване на закона откритите от записа лица ще понесат отговорността си по ЗООРПСМ и Наказателния кодекс.

Създадена е организация последователите на гостуващия тим да бъдат посрещани от полицейски чиновници на км 133 на Автомагистрала „ Тракия “ посока Бургас /тир паркинг/, а идващите от посока Стара Загора ще бъдат посрещани на път II 56 /след разклона за с. Войводиново/. С полицейски акомпанимент транспортните средства ще паркират на ул. „ Димитър Ризов “, като групово ще се придвижват към стадиона. Феновете на “Ботев ” – Пловдив “ ще бъдат допускани на отворените входове на браншове А, Б, В и част от бранш Г.

На паркинг зоната на спортното оборудване ще бъдат допускани единствено лица, притежаващи лична покана или бадж.

Със заповед на кмета на община Пловдив за времето от 15.00 до 23.00 ч. ще бъде спряно напълно или поетапно придвижването на МПС и рейсове от всеобщия градски превоз, както следва:

- бул. „ Източен “ - от кръстовището с бул. „ Княгиня М. Луиза “ до кръстовището с бул. „ Санкт Петербург ”;

- ул. „ Богомил “ - от кръстовището с ул. „ Лев Толстой “ до кръстовището с бул. „ Източен ”;

- ул. „ Димитър Ризов “  и ул. „ Професор Цветан Лазаров “ – от кръстовището с бул. „ Освобождение “ до кръстовището с бул. „ Санкт Петербург “;

- ул. „ Варшава “ – от кръстовището с ул. „ Богомил “ до кръстовището с ул. „ Славянска “;

- ул. „ Славянска “ – от кръстовището с бул. „ Източен “ до кръстовището с ул. „ Лев Толстой “;

- ул. „ Лев Толстой “ – от кръстовището с бул. „ Княгиня М. Луиза “ до кръстовището с бул. „ Санкт Петербург “.

На територията на спортната зона и целия град ще бъдат ситуирани полицейски сили от ОДМВР - Пловдив, други регионални дирекции, Столична дирекция на вътрешните работи и от жандармерийски звена. По улиците и в проблематичните зони ще патрулират екипи от профилираните подразделения за защита на публичния ред, като при приемане на сигнал за нарушаване на реда ще бъдат взети незабавни ограничения.

 





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР