Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Стара

...
Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Стара
Коментари Харесай

Стара Загора почита жертвите на катастрофи във „Въведение Богородично“

Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Стара Загора се причислява към самодейността на 17 ноември, неделя, във всички храмове на формалните религии в Република България да се проведат служби за отдаване респект на жертвите на пътни произшествия и за молитва за опазване живота на хората , които вземат участие в придвижването като пешеходци, пасажери или водачи. Литургията за възпоменание и отдаване на респект на жертвите от пътнотранспортни катастрофи (ПТП) ще бъде отслужена от 10:30 часа в храм „ Въведение Богородично “ , а ОДМВР кани старозагорската общност да участва на службата. 
От 2005 година третата неделя на   ноември е избрана за Световен ден за възпоминание на жертвите от ПТП  с решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените народи. Министерството на вътрешните работи годишно се причислява към събитията, отдадени на хората, изгубили живота си при придвижване по пътищата на страната и отвън нея. Тази година със съдействието на дирекция „ Вероизповедания " към Министерския съвет и Националния съвет на религиозните общности в България е взето решението за отслужване на служби в храмовете. 
От ОДМВР - Стара Загора, приканват да бъдем виновни пешеходци, водачи и пасажери и да възпитаваме децата си в съблюдаване на закона!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР