Областната боолница Д-р Стамен Илиев в Монтана получи дарение специализирани

...
Областната боолница Д-р Стамен Илиев в Монтана получи дарение специализирани
Коментари Харесай

Специални пелени за недоносени бебета дариха на болницата в Монтана

Областната боолница „ Д-р Стамен Илиев ” в Монтана получи подаяние профилирани пелени за недоносени бебета. Пратката е част от огромна самодейност на Pampers, в границите на която у нас ще бъдат дарени над 350 000 пелени, особено основани за потребностите и размерите на най-малките бебета – с тегло от 800 грама.

 недоносено бебе Кампанията ще обхване 45 неонатологични отделения от 30 града в цяла България. А задачата е дарението да покрие потребностите от пелени за прибързано родени деца в лечебните заведения до края на 2019 година През предходната 2017 година в МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев ” АД в Монтана са проплакали 110 недоносени малчугани, а всяка година в България прибързано се раждат към 6000 бебета, демонстрира здравната статистика.

Тенденцията в Европа е процентът на недоносените бебета да се повишава. Затова експертите на Pampers в партньорство със стотици медицински сестри от интензивни неонатологични отделения в Съединени американски щати, Канада и Япония са вложили над 10 000 часа труд в създаването на пелената Pampers Preemie Protection размер минус 3, която е с 40% по-малка от пелена за доносено новородено дете.

Бебешките одежди Pampers Preemie Protection са единствените пелени в страната, предопределени за деца, родени през второто тримесечие на бременността с рисково ниско тегло, обясниха специалисти. Специализираните пелени следват извивките на тялото и оказват помощ бедрата да почиват комфортно и да се развиват вярно. Те свеждат до най-малко дискомфорта, подкрепят съня и медицинските грижи за недоносените деца, разясняват АГ експерти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР