Областната администрация в Бургас откри административно производство по реда на

...
Областната администрация в Бургас откри административно производство по реда на
Коментари Харесай

Хотелиерът, заграбил плаж в Несебър и сложил шезлонги и чадъри, все още не ги е премахнал

Областната администрация в Бургас откри административно произвеждане по реда на чл.80, ал.1 от Закона за държавната благосъстоятелност (ЗДС) за изземване на територия - обществена държавна благосъстоятелност, с повърхност 662 кв.м., върху която нерегламентирано и без правно съображение са ситуирани шезлонги и чадъри от притежателя на намиращия се в непосредствена непосредственост хотел в Несебър.

Казусът породи след многочислени сигнали и тъжби от жители на морския град за непозволено слагане на чадъри и шезлонги върху образуващата се през летния сезон пясъчна линия, оповестиха от администрацията.

Производството е в ход, защото хотелиерът не е премахнал разположените върху пясъчната линия уреди в инструкции му от регионалния шеф 3-дневен период за непринудено осъществяване.

„ С назначението си като регионален шеф от служебното държавно управление дадох ясната поръчка пред обществеността, че един от главните ми цели ще е запазване на държавната благосъстоятелност “, сподели проф. Мария Нейкова и добави, че формираното административно произвеждане ще даде опция за мнения и възражения от заинтригуваните лица.



За съблюдаване на процедурата заинтригуваната страна, против която стартира административното произвеждане, е осведомена по надлежния ред като на съображение чл.34, ал.3 от Административнопроцесуален кодекс се дава опция в 3-дневен период от приемане на уведомлението да изрази мнение по събраните доказателства в преписката за изясняване на обстоятелствата и събитията, както и да даде в допълнение такива.

В случай че в предоставения период не бъдат събрани доказателства, че плажната линия се държи на правно съображение от хотелиера, регионалният шеф ще издаде заповед за изземване на парцела в 7-дневен период от приемане на уведомлението.

Съгласно чл.80, ал.2 от ЗДС заповедта за наложително изземване се извършва по административен ред със съдействието на полицията. Ако причинителят реши да съобщи непринудено парцела преди издаването на заповедта, административното произвеждане ще бъде прекъснато.

„ Разбирам, че желанията са били положителни, само че и те би трябвало да бъдат облечени в законова форма “, сподели още регионалният шеф.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР