Областна дирекция по безопасност на храните в София е спряла

...
Областна дирекция по безопасност на храните в София е спряла
Коментари Харесай

Спряха от разпространение 16 тона хранителни продукти в София

Областна дирекция по сигурност на храните в София е спряла от разпространяване над 37 тона храни. Възбраната е станала в хода на две взаимни инспекции с Национална организация за приходите и Агенция " Митници ".

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе " са били арестувани над 20 тона свинско месо.

 Над 20 тона незаконно свинско стопираха на ГКПП-Русе
Над 20 тона незаконно свинско стопираха на ГКПП-Русе

Представили подправено пълномощие на мястото за разтоварване

При взаимните дейности на ОДБХ - София, Национална агенция за приходите и ГДБОП беше спряна от разпространяване пратка от над 20 тона замразен свински джолан. Възбраната е осъществена поради установено противоречие сред съпътстващите документи и етикетите на продукта. Цялото количество месо е възбранено до определяне на произхода му.

От софийската дирекция по сигурност на храните са спрели от разпространяване и други 16 тона хранителни артикули.

В хода на взаимна инспекция на ОДБХ - София, Национална агенция за приходите и Агенция " Митници " е открито предпазване и произвеждане на храни в обект, който не е бил нерегистриран съгласно настоящото законодателство.

В обекта са открити и възбранени над 16 тона храни от неживотински генезис - семена от соя, кълнове, спагети, сушени гъби и други. Намерени са и 109 кг рибни консерви.

Част от продуктите са били без съпътстващи документи, удостоверяващи произхода и сигурността им.

Дейностите по произвеждане и предпазване в обекта са спрени. Цялото налично количество е възбранено.

Установено е и че пространствата, в които са съхранявани и обработвани храните са били в неприятно хигиенично положение и не отговаряли на условията.

Със заповед обектът е спрян от употребата. Спрямо нарушителя е формиран акт за определяне на административно нарушаване. Наложената имуществена глоба може да бъде в размер от 5 до 10 хиляди лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР