Областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали са в жълта

...
Областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали са в жълта
Коментари Харесай

5 области в страната преминаха в жълтата COVID зона по заболеваемост, сочат данните на 14-дневна база

Областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали са в жълта зона по равнище на заболеваемост от коронавирусната зараза на 14-дневна база. Това демонстрират данните за през днешния ден на Националния център по заразни и паразитни заболявания, съобщи Българска телеграфна агенция. В тези области броят на инфектираните е в границите на 100-250 на 100 хиляди души население.

Областите Видин, Монтана, София-област, Перник, Ловеч, Габрово, Пловдив, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Търговище, Хасково са в алена зона – с равнище на заболеваемост от COVID-19 250-500 на 100 хиляди души население.

Останалите области, както и София-град са в тъмночервена зона.

Заболеваемостта от инфекцията в страната на двуседмична база е 551 на 100 хиляди.

Според картата на епидемиологичната конюнктура по райони, разграничена на пет района и указваща заетостта на болничните кревати за интензивно лекуване на пациенти, инфектирани с COVID-19, районът, обхващащ областите Пазарджик, Пловдив, Хасково, Кърджали и Смолян, минава в по-нисък стадий – едно. Останалите райони са в стадий две, като до дни се чака районът на областите Плевен, Русе, Велико Търново, Габрово и Ловеч също да премине в по-ниския стадий по претовареност на леглата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР