Областите Кърджали и Благоевград вече са в жълта зона по

...
Областите Кърджали и Благоевград вече са в жълта зона по
Коментари Харесай

Кърджали и Благоевград вече в жълтo, заболеваемостта от COVID отстъпва


Областите Кърджали и Благоевград към този момент са в жълта зона по заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база, демонстрират данните от през днешния ден на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Това ще рече, че инфектираните са под 250 на 100 000 души население.

В алената зона (500 инфектирани на 100 000 души) остават областите Видин, Кюстендил, Пазарджик, Смолян, Хасково и Разград. Останалите области са в тъмночервена зона.

По данни на картата за епидемиологичната конюнктура, разграничена на пет района и указваща заетостта на болничните кревати за интензивно лекуване на пациенти с коронавирусна зараза, всички райони са в " Етап 2 " по претовареност на кревати.

Кривата на заболеваемостта върви надолу и до дни се чака районът, обхващащ областите Пазарджик, Пловдив, Хасково, Кърджали и Смолян, да премине в по-ниския " Етап 1 ".

Заболеваемостта от COVID-19 в България на 14-дневна база е 699 на 100 хиляди души население.

Очаква се до дни да бъде издадена и заповедта на здравния министър за ново разхлабване на противоепидемичните ограничения. Предвижда се от 5 март зеленият документ за клиенти и гости на публични места да отпадне.

 НЦЗПБ
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР