Областите Благоевград, Видин и Кюстендил са с най-ниските средни работни

...
Областите Благоевград, Видин и Кюстендил са с най-ниските средни работни
Коментари Харесай

Над два пъти разлика в заплащането в различни области на страната

Областите Благоевград, Видин и Кюстендил са с най-ниските междинни работни заплати, като разликата във възнагражденията сред Благоевград и София-столица е над два пъти. 

Tова разгласи шефът на Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ Любослав Костов. Той разяснява, че се задълбочава наклонността за растящи районни разлики в приходите:

" В областите Кюстендил, Благоевград и Видин, където междинната заплата в действителност е към 1000 лв. приблизително, което е с към една трета по-ниска от междинната за страната -  1520. В другите страни разликата сред междинната заплата в обособените райони не е толкова  огромна, единствено у нас е по този начин. Два пъти е разликата, да вземем за пример сред най-ниската междинна в Благоевград и най-високата в София-столица “.

Костов посочи, че средногодишният растеж на междинната заплата за страната е 12 %, само че в Кюстендил темпът на повишаване е едвам 3,1 на 100, в Благоевград - 8,4, а във Видин - 8,9 на 100. Прогнозата на КНСБ е, че през 2022 година междинната заплата за страната ще доближи 1734 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР