Областен кризисен щаб започна да посреща бежанци в столицата, а

...
Областен кризисен щаб започна да посреща бежанци в столицата, а
Коментари Харесай

Как кризисният щаб в София посреща бежанци

Областен спешен щаб стартира да посреща бежанци в столицата, а първите дойдоха тази нощ с трен. Как щабът ще оказва помощ на идващите ревизира екип на бТВ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2612
Щабът се намира на втория етаж на Централната жп гара. Две пространства са изцяло оборудвани, има артикули от първа нужда, както и пункт, на който се вършат проби за ковид.

Вече има и един положителен тест, следва да излезе резултата от PCR теста. Семейство от трима души са карантинирани и се чакат резултатите им. Впоследствие ще бъде решено къде ще бъдат настанени.

В пространствата има още кревати, маси, столове, храна, хигиенични такъми, памперси и други. Целта на центъра е хората да престоят за малко там, вероятно да бъдат регистрирани и по-късно ориентирани към местата, където ще бъдат настанени.

Областният шеф на София и ръководител на щаба Иван Кючуков сподели, че са се постарали да бъде оказана цялостна поддръжка – от посрещането на бежанците до настаняването им в България, както и обезпечаване на работа, детски градини и учебни заведения за децата и здравна помощ.

Хора от БЧК също спомагат при потребност.

Кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска сформира още в първите дни на войната общински щаб. Незабавно е направена организация за превозване на украински жители от границата. Общинските бази също са проведени, с цел да са налице.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР