Областен кризисен щаб за област София е сформиран на територията

...
Областен кризисен щаб за област София е сформиран на територията
Коментари Харесай

София откри кризисен щаб за украинските бежанци в жп гарата

Областен спешен щаб за област София е образуван на територията на централна жп гара, на втория етаж.

Щабът се намира на втория етаж , състои се от две обособени пространства към 300 кв. м., оборудван е с всичко належащо - кревати, маси, столове, храна, санитарни и хигиенични такъми, в това число и храна за дребни деца и памперси.

Денонощна телефонна линия - контактен център на Столична община - тел. 070017310

На разположение непрекъснато са екипи на Столична община, дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " и на Столична организация на БЧК. На разположение са и два микробуса на Столична дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията и един микробус на Столична община, които ще транспортират украинските жители до летището, до места за настаняване, при нужда и до Агенцията по бежанците или до Столична дирекция на вътрешните работи за регистрация и придобиване на статут на бежанци.

Временния център е основан за украинските жители да минават през него и да престояват за кратко-няколко часа или ден, до момента в който бъдат регистрирани, превозени до места за настаняване, а след това да бъдат подкрепени в търсенето на работа .

Първите украински жители, които ще преминат през краткотрайния център, идват през днешния ден в 21.30 с влака от Русе.

Основна задача е да се сътвори организация и да се реализира съгласуваност за оказване на поддръжка и подпомагане на хора, търсещи протекция по отношение на рецесията в Украйна на територията на област София, събиране и структуриране на персонални данни на лицата, обезпечаване на превоз, настаняване и изхранване, здравно и обществено обслужване, претовареност, обучение, привличане на неправителствени организации и физически лица, предлагащи доброволна помощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР