Областен координационен щаб за подпомагане на потока пристигащи граждани от

...
Областен координационен щаб за подпомагане на потока пристигащи граждани от
Коментари Харесай

В Шумен бе сформиран координационен щаб за подпомагане на потока пристигащи украински граждани

Областен координационен щаб за подкрепяне на потока идващи жители от Украйна е образуван в област Шумен, оповестяват от регионалната администрация.

В щаба са включени представители на държавни институции и на всички общини в област Шумен. 

Центърът ще събира и дава информация за всички вероятни запаси за настаняване на украински жители, ще поддържа акцията на Българския червен кръст за филантропична помощ, ще поддържа връзка с институциите в просветителната система и контакти с работодателите.

Той ще работи в няколко посоки - ресурсно настаняване с ежеседмичен продан на информация с общините за опциите за настаняване и за изхранване, анкетни карти на идващите хора, посредством които ще бъде получена информация за техния здравен статус, нужда от здравна помощ или медикаменти, нужда от детска градина или учебно заведение за децата, професионални умения. Ще бъде осъществена съгласуваност с бизнеса и тези от хората, които желаят да работят, ще им се даде тази опция. Предстои да бъде открити телефонна линия и имейл адрес за връзка, информация и въпроси към центъра. 

На първото съвещание на щаба през днешния ден са разисквани методите на взаимоотношение и обмена на информация сред всички институции, общите дейности за оказване на поддръжка на търсещите протекция украински жители, наличните запаси за логистична, здравна, филантропична и друга помощ, съобщи Българска телеграфна агенция.

По информация на кметовете до този миг в две от общините - Смядово и Каспичан са пристигнали и има настанени украински жители. До 7 март всички общини ще показват информация за наличната леглова база с благоприятни условия за настаняване на идващи жители от Украйна, допълват от регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР