Областен информационен център-Добрич проведе събитие под надслов Умея и ще

...
Областен информационен център-Добрич проведе събитие под надслов Умея и ще
Коментари Харесай

Умея и ще успея обедини младежи от професионалните гимназии в Област Добрич

Областен информативен център-Добрич организира събитие под надпис „ Умея и ще съумея “, част от Общата акция на мрежата от 27 регионални осведомителни центрове за разпространение на Кохезионната политика на Европейския съюз. Чрез разнородни мероприятия се разпространява активността на осведомителния център, опциите за професионално обучение и образование в област Добрич и се отбележа Европейската година на уменията 2023 година

Инициативата започва на 20 април 2023 година с оповестяването на старта на онлайн видео конкурс „ Умея и ще съумея “. 20 видео клипа на младежи от професионалните гимназии в Област Добрич се съревноваваха за най-хубаво показване на своите професионални и обществени умения. След оспорвана конкуренция и интензивно гласоподаване бяха определените трите най-хубави клипа. С 540 лайкове, победител в състезанието е Еманоел Пеев от 10 б клас, компетентност „ Фермер ” от Професионална гимназия по земеделско стопанство гр. Добрич. В своя видео клип той показва знания и умения в селското стопанство, добити в учебно заведение и в фамилния бизнес. Желае бъдещето му да е обвързвано със земеделието и възнамерява да продължа образованието си в тази сфера. Второ място е Мирослав Николов от 9 а от Професионална гимназия по земеделско стопанство гр. Добрич, които желае да продължи да развива фамилния бизнес в областта на земеделието. Владимир Петков от 9 б клас на Професионална гимназия по ветеринарна медицина " Проф. доктор Георги Павлов " гр. Добрич зае третото място. Той възнамерява да продължи да се развива професионално в тази сфера и да стане сполучлив ветеринарен доктор. Всички участници получиха поощрителни награди за присъединяване си в състезанието. Общата гледаемост на всички клипове доближи 32 хиляди преглеждания.

Над 100 възпитаници и преподаватели от деветте професионални учебни заведения от общините Добрич, Генерал Тошево, Каварна и Тервел участваха във феста „ Умея и ще съумея “ на 10 май 2023 година на пл. Свобода, гр. Добрич. Те демонстрираха по разнороден и атрактивен метод познания и професионални умения в областта на компютърните технологии, превоза, ветеринарната медицина, стопанската система, селското стопанство, туризма, фризьорството, текстила и други Преподавателите споделиха удовлетвореността от изпълнените европейски планове, които са помогнали на учениците да натрупат професионален опит и да наградят качествата си в разнообразни браншове.

С изнесена приемна и информативен щанд, екипът на Областен информативен център – Добрич разпространява активността си и даде настояща информация за опциите за финансиране на планове с европейски средства. Всеки клиент получи осведомителни материали за настоящите и идни процедури по стратегиите 2021-2027 година, брошури свързани с образованието и образованието. Консултираните интензивно се включиха и във викторината на европейска тема и получиха предметни награди.

Представители на Добруджанския софтуерен лицей към Технически университет-Варна, Висшето учебно заведение по мениджмънт Добрич и Колеж-Добрич при Шуменски университет „ Епископ Константин Преславски “ срещнаха посетителите и учениците с предлаганите специалностите.

Екипът на Европа Директно Добрич срещна жителите с задачите на центъра и предоставиха под формата на брошури целите и политиките на Европейския съюз в областта на образованието, образованието и новите умения. На щанда на Дирекция „ Бюро по труда “ Добрич, специалистите осведомиха заинтригуваните за другите благоприятни условия за възстановяване на уменията, повишение на квалификацията и за реализация на пазара на труда. Участие взеха и центровете на професионално образование към Международен лицей – Добрич, ВУМ Добрич и към Териториалната организация на Научно-технически съюз - Добрич, както и съдружие " Добруджанско земеделско и бизнес учебно заведение " гр. Добрич.

Инициативата „ Умея и ще съумея “ завърши публично в 18:00 ч. в Младежки център - Добрич с награждаването на спечелилите във видео състезанието „ Умея и ще съумея “ и с безвъзмезден концерт. Кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов награди тримата спечелили във видео състезанието и им пожела доста професионални триумфи. Бе дадена отлична оценка от негова страна за работата на специалистите в ОИЦ- Добрич.

По време на събитието страницата на Областен информативен център – Добрич доближи рекордните 3039 почитатели.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР