Област Ямбол, която е в червената зона на разпространение на

...
Област Ямбол, която е в червената зона на разпространение на
Коментари Харесай

МБАЛ-Ямбол закри инфекциозното си отделение в пика на пандемията

Област Ямбол, която е в алената зона на разпространяване на Covid-19, остана без поделение, в което да бъдат настанени инфектираните, заяви bTV.

Цялото управление на регионалната болница е в отпуск, а шефът доктор Димитър Рунков е затворил единственото Инфекциозно поделение в региона.

" Аргументът за затваряне е, че единственият доктор, който е началник- поделение, е в пенсионна възраст, има здравословни проблеми, изтощен е и би трябвало да си почине. Не единствено шокирана, само че и надълбоко възмутена съм от персоналното държание на изпълнителния шеф на болничното заведение, който абдикира от отговорностите си на шеф ", разяснява Донка Желева от РЗИ-Ямбол.

Директорът на лечебното заведение доктор Димитър Рунков не беше открит за коментар. Здравната ревизия досега няма информация какъв брой тъкмо кревати са за пациенти с ковид и ще се разкриват ли спомагателни.

В момента две отделения би трябвало да лекуват инфектирани, само че заболели не се одобряват. Междувременно хора с коронавирусна зараза чакат в двора на болничното заведение с часове.

Министерството на здравеопазването стартира инспекция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР