Област Варна е на трето място по средна брутна работна

...
Област Варна е на трето място по средна брутна работна
Коментари Харесай

Разликата в заплатите между София и Варна е 790 лева

Област Варна е на трето място по междинна брутна работна заплата в България за първото тримесичие на годината, това сочат данните на Национален статистически институт. Преди нея се подреждат столичната област София и Софийска област. Разликата сред междинната заплата на столичани и варненци е 790 лв. в интерес на софиянци.

Средната брутна месечна работна заплата в област Варна за януари 2022 година е 1 420 лева, за февруари - 1 393 лева и за март - 1 470 лв..Така цената и за тримесечието е  1 428 лева В областите София (столица) нейната стойност е  2 218 лева и София - 1 470 лв..

През първото тримесечие на 2022 година междинната месечна работна за Варненска област заплата понижава по отношение на четвъртото тримесечие на 2021 година с 3.4%. Най-високити заплати в района са на банкери, финансисти и застрахователи - 2 293 лв. приблизително.

Най-ниско платени са били наетите лица в туризма, хотелите и заведенията за хранене, със междинна заплата от 966 лв. в тази сфера. Спрямо същия интервал на предходната година, междинната запалата в публичния бранш във Варна и района понижава с 1.4%, до момента в който в частния бранш се усилва с 13.1%.   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР