Област Сливен достигна средната заболеваемост за страната от COVID-19, съобщиха

...
Област Сливен достигна средната заболеваемост за страната от COVID-19, съобщиха
Коментари Харесай

Област Сливен достигна средната заболеваемост за страната от COVID-19

Област Сливен доближи междинната заболеваемост за страната от COVID-19, оповестиха от Областния спешен щаб. Броят на заболелите от 23 до 29 септември е нараснал показателя на заболеваемост в региона от 122 на 215 души на 100 000 души население.

През миналата седмица в региона са диагностицирани 248 нови заболели с COVID-19, при 122-ма души - в предходния едноседмичен интервал. Сред тях са доктор, санитар и трима пациенти под 18 години. Заразените са най-вече хора, прибиращи се от отмора, и такива, които са инфектирани в фамилни огнища. До момента няма записано огнище на ковид на работно място.

През интервала са излекувани 61 пациенти. Починали са 10 заболели с коронавирусни инфекции и съпътстващи болести, на възраст сред 41 и 87 години.

През миналата седмица са сложени 1688 дози ваксини. От началото на акцията в региона са приложени 44 376 дози ваксини. Имунизирането продължава при общопрактикуващите лекари и в разкритите пунктове в МБАЛ " Д-р Иван Селимински " и МБАЛ " Хаджи Димитър ", както и в МБАЛ " Света Петка Българска " в Нова Загора.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР