Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 10 февруари. Учебният

...
Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 10 февруари. Учебният
Коментари Харесай

Удължават грипната епидемия в област Пловдив

Област Пловдив удължава оповестената грипна зараза до 10 февруари. Учебният развой е прекратен до 31 януари, като от 6 февруари учениците се връщат на учебно заведение.

На 19 януари в област Пловдив бе оповестена грипна зараза, а от 25 януари в региона бе оповестена и грипна почивка за учениците.

Временните противоепидемични ограничения във връзка с здравната система включват: прекратяване на плановите съвещания на бременни дами и деца, прекратяване на профилактичните прегледи, наложителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на всекидневен филтър в детските заведения, като не се позволяват до работа болни лица от личния състав.

Министерство на здравеопазването припомня, че целесъобразно е спазването на нефармацевтичните противоепидемични ограничения като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост – дейно както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР