Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 10 февруари. Учебният

...
Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 10 февруари. Учебният
Коментари Харесай

Удължават грипната епидемия в Пловдив до 10 февруари

Област Пловдив удължава оповестената грипна зараза до 10 февруари. Учебният развой е прекратен до 31 януари, като от 6 февруари учениците се връщат на учебно заведение, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Припомняме, че по отношение на повишението на заболяемостта от остри респираторни болести и грип краткотрайни противоепидемични ограничения са въведени в следните области:

- В област Ямбол грипна зараза е оповестена в интервала 25-31 януари, като образователният развой е прекратен в интервала 26-31 януари.

- В област Пазарджик грипна зараза е оповестена до 31 януари, като образователният развой е обновен, считано от 25 януари.

- В област Стара Загора грипна зараза е оповестена до 31 януари, като образователният развой е обновен, считано от 30 януари.

Временните противоепидемични ограничения във връзка с здравната система включват: прекратяване на плановите съвещания на бременни дами и деца, прекратяване на профилактичните прегледи, наложителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на всекидневен филтър в детските заведения, като не се позволяват до работа болни лица от личния състав.

Министерство на здравеопазването припомня, че целесъобразно е спазването на нефармацевтичните противоепидемични ограничения като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост – дейно както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и ОРЗ. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР