Област Пазарджик беше единствена от страната, чиито ученици бяха допуснати

...
Област Пазарджик беше единствена от страната, чиито ученици бяха допуснати
Коментари Харесай

Наши средношколци се представиха отлично в Панорамата на...

Област Пазарджик беше единствена от страната, чиито възпитаници бяха позволени за присъединяване в 6 от общо 8-те надпревари по професии на националната Панорама на професионалното обучение – 2018 година Форумът се организира от 19 до 21 април в гр. Пловдив се организира, като това бе десетото издание, оповестяват от Регионалното ръководство по образованието.

В рамките на три дни възпитаници от професионалните гимназии в цялата страна участваха в заключителните стадии на националните надпревари по специалности: „ Най-добра бизнес концепция “, „ Мога и зная по какъв начин “, „ Най- добър млад коафьор и гримьор “, „ Стилни мебели и дърворезба “, „ Най-добър млад строител “ и „ Озеленяване и цветарство “.

Своите забележителни умения по специалности от разнообразни професионални посоки демонстрираха учениците от  ПГ по стопанска система и мениджмънт – Пазарджик; ПГ по механоелектротехника – Пазарджик; ПГ по фризьорство и ресторантьорство –  Пазарджик; ПГ по дървообработване „ Ив. Вазов “ – Велинград; ПГ по строителство и архитектура – Пазарджик; ПГ по селско стопанство „ Царица Йоанна “ – Пазарджик и ЦСОП – Пазарджик.

  В отборните  надпревари – „ Мога и зная по какъв начин “, „ Стилни мебели и дърворезба “ и „ Най-добър млад строител “ учениците от ПГМЕТ - Пазарджик, ПГД „ Ив. Вазов “ – Велинград и ПГСА – Пазарджик се показаха ослепително и заеха изрично вторите места и в трите надпревари.

Втори места завоюваха и самостоятелните участници в надпреварите:

„ Най-добра бизнес концепция “  - Елена Танкова от ХІ кл. на ПГИМ – Пазарджик;

„ Най-добър млад коафьор и гримьор “ - Стефан Георгиев ХІІ кл. – „ Фризьор “ и  Доника Кръстева – „ Гримьор “ ХІІ кл. от ПГФР – Пазарджик.

Достойно се показаха и учениците със специфични просветителни потребности, в надпреварата „ Озеленяване и цветарство “, включени  в тимовете на ПГСС „ Царица Йоанна “ – Пазарджик  и Центъра за специфична просветителна поддръжка – Пазарджик, които бяха наградени със златни медали.

Връчването на премиите и медалите на спечелилите персонално от госпожа Таня Михайлова - зам. министър на образованието и науката, беше жест на почитание и самопризнание към учениците и ръководителите им за постигнатите резултати.

Блестящото показване на учениците от региона в националните надпревари по специалности и заетите от тях призови места, са следващо доказателство за високото качество и конкурентоспособността на професионалното образование, което те получават  в учебно заведение.

Адмирации и признателност за учениците и техните ръководители!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР