Област Галисия в Северна Испания счупи рекорда за горещини през

...
Област Галисия в Северна Испания счупи рекорда за горещини през
Коментари Харесай

37 градуса в средата на април: Вижте какво направиха испанците

Област Галисия в Северна Испания счупи върха за горещини през април . За това оповестява организация Ройтерс.

„ Въздушни масиви, идващи от Африка, са повода за необикновеното стопляне. Това се случва постоянно, само че през последните години те са все по-чести и по-топли. Това води до повишение на температурите през последните десетилетия “, изяснява представителят на Националната метеорологична организация Рубен дел Кампо.

Причината са както парниковите излъчвания в атмосферата поради индустриализацията, по този начин и поради явлението Ел Ниньо

Плажуващите обаче са удовлетворени. „ Прекрасно е, повече от прелестно е, брилянтно “, безапелационен е локален гражданин, който се възползва от топлото време, с цел да поседи на плажа с другари.

„ Да, не чаках да е толкоз горещо. Не чаках термометрите да демонстрират 35-37 градуса “, споделя усещанията си екскурзиант, който решил да посети Испания напролет, с цел да избегне летните жеги.

„ Освен съществуването на естествени фактори – като да вземем за пример „ Ел Ниньо “ , който повишава температурите на световно равнище, зад това извънредно стопляне стои и изменението на климата “, безапелационен е Рубен дел Кампо.

Средната оптималната температура се е повишила с 1,8 градуса по Целзий от 1960 година до 2024 година

Междувременно Агенция Франс Прес заяви, че първото тримесечие на 2024 година може да се окаже най-топлото, записано в миналото в Испания. Температурите в страната са били приблизително с към 1,9 градуса по-високи от нормалното за този интервал на годината.

„ Март е бил с 0,5 градуса над нормата, до момента в който януари и февруари са били „ доста топли “, отбелязва още Рубен дел Кампо.

Според нови данни сегашният феномен „ Ел Ниньо “ е един от най-силните в историята

Януари е бил най-топлия месец от началото на измерванията през 1961 година, като температурите в източните елементи на Испания са се доближили до тридесет градуса. 

Високите температури са били съпроводени от интензивна суша в избрани райони, по-специално в Каталуния.

 Светът 1 мин. " Планетата е на ръба на пропастта ": Рекордно високи температури повече от десетилетие  Тази зима е била най-топлата в историята на Гърция от 10 години насам Светът 2 мин. Тази зима е била най-топлата в историята на Гърция от 10 години насам  Светът 4 мин. " Супер Ел Ниньо " е тук, само че дали ще продължи дълго? Какво време ни чака през идващите месеци?  Светът 1 мин. " Планетата е на ръба на пропастта ": Рекордно високи температури повече от десетилетие  Тази зима е била най-топлата в историята на Гърция от 10 години насам Светът 2 мин. Тази зима е била най-топлата в историята на Гърция от 10 години насам  Светът 4 мин. " Супер Ел Ниньо " е тук, само че дали ще продължи дълго? Какво време ни чака през идващите месеци?
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР