Област е вече в критичната червена зона с над 120

...
Област е вече в критичната червена зона с над 120
Коментари Харесай

В Кюстендил затварят нощните заведения, болниците откриват COVID легла

Област е към този момент в сериозната " алена зона " с над 120 инфектирани с на 100 000 души население. За миналите две седмици – от 12 октомври до 25 октомври, броят на новозаразените с коронавирусна зараза в региона е 144 души.
Показателят двуседмичен растеж на заболяваемост към 25 октомври е 123.17 на 100 хиляди души.
Това стана ясно по време на изключително съвещание на Областния спешен щаб в понеделник- 26 октомври, свикано от регионалния шеф на Кюстендил и ръководител на Щаба Виктор Янев, оповестява.
След разбор на обстановката в Кюстендилска област членовете на Кризисния щаб единомислещо взеха решение - от 27 октомври, до 10 ноември 2020 година да бъдат въведени по-строги противоепидемични ограничения, с цел да се овладее болестта от ковид.
В рамките на тези две седмици се преустановяват краткотрайно плановите интервенции и плановият банкет на пациенти в лечебните заведения и лечебните заведения в региона.
Всички пет лечебни заведения са задължени да разкрият Коронавирус структури с най-малко 10% от общия брой кревати, с които разполагат.
По време на Кризисния щаб се взе решение също да се затворят краткотрайно нощните заведения в област Кюстендил – нощни заведения, питейни заведения, клубове, пиано питейни заведения и други сходни заведения за забавление на закрито.
 Поредни върхове: 2 243 нови случая и 42 умряли след заразяване с ковид Поредни върхове: 2 243 нови случая и 42 умряли след заразяване с ковид
Броят на новите случаи на ковид означи безспорен връх и безусловно число, и като %. За 26 октомври откритите случаи са 2...
Областният щаб ще насочи и рекомендация до шефа на ОУ „ Неофит Рилски “ в град Дупница за основаване на организация за прекосяване към електронна среда на образование на част от паралелките или на цялото учебно заведение.
Взетите по време на Кризисния щаб решения ще бъдат регламентирани в заповед на Регионалната здравна ревизия в Кюстендил.
„ Епидемиологичната конюнктура се трансформира доста динамично, за жалост, в отрицателен проект. Притеснително е, че всекидневно пораства броят на заболелите, както и на приетите в болница в двете лечебни заведения в региона, а медиците ни са на ръба на силите. Това постанова да се подхващат по-строги и незабавни ограничения “, разяснява ръководителят на Областния щаб Виктор Янев.
Най-голям брой болни за последните две седмици има в двете най-големи общини – Кюстендил и Дупница. В община Кюстендил за съответния интервал са общо 48, а в Дупнишка община – 71 индивида.
От показаните данни от РЗИ – Кюстендил стана ясно, че към 26 октомври има 133-ма на домашно лекуване, 190 души са под карантина, излекуваните са 589, приети в болница са 24 души, а умрелите – 37.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР