Област Добрич е една от 28-те области в страната, включени

...
Област Добрич е една от 28-те области в страната, включени
Коментари Харесай

Община Добрич търси приемни семейства

Област Добрич е една от 28-те области в страната, включени в Проект „ Приеми ме 2015 “, разрастващ обществената услуга „ Приемна грижа “. Проектът е финансиран по Програма „ Развитие на човешките запаси “, съфинансиран от Европейския съюз, посредством Европейския обществен фонд. Изпълнява се от Агенцията за обществено подкрепяне в партньорство с общините в Рeпублика България. Проект „ Приеми ме 2015 “ се развива на регионално равнище, като от Област Добрич са включени общините Добрич, Добричка, Балчик, Каварна, Тервел, Крушари и Генерал Тошево.

Областният екип по приемна грижа набира претенденти за приемни родители от всички горепосочени общини, сътрудници по Проекта.

С приоритет са претендентите, които желаят да се грижат за: деца с увреждане; деца във възрастовата група 0–3 години; деца от 3-12 години; деца от 12 -18 години.

Ще се одобряват и заявки от претенденти, които желаят да се грижат за две деца в фамилията си.

До четири месеца продължава изследването и оценката на опциите на искащите да дават обществената услуга „ Приемна грижа “. Всички професионални приемни фамилии са финансово обезпечени в интервала, в който поставят грижи за приемно дете.

Всеки искащ да кандидатства или да получи повече информация, може да се обърне към Областния екип по приемна грижа на адрес: гр. Добрич, ул. „ Независимост “, №7/ някогашен партиен дом/, етаж 11, стая 1116, 1117. За контакти: Даниела Иванова – Началник на Областен екип по приемна грижа, тел. 0895/632524.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР