Облачното време ще се задържи и през почивните дни, като

...
Облачното време ще се задържи и през почивните дни, като
Коментари Харесай

Дъждовен уикенд, ще вали в цялата страна

Облачното време ще се задържи и през почивните дни, като краткотрайни разкъсвания на облачността са вероятни над Южна България.
Ще превали над по-голямата част от страната, а следобяд е допустимо да се появят и гръмотевици, предизвестяват синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
През нощта обилни превалявания се чакат основно в северната половина от страната, а денем - в планинските региони.
Максималните температури ще са сред 12 и 17 градуса, а минималните - сред 4 и 9. Валежите ще продължат и в нощта против неделя.
Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 15-16 градуса. Температурата на морската вода ще е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде най-вече облачно, краткотрайни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над Рило-Родопската област. На доста места ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. В обособени региони преваляванията ще са обилни, съпроводени с гръмотевици. В ниските елементи ще духа до сдържан североизточен, а по билата мощен югозападен вятър.
Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6 градуса, над 2000 метра - към 1 градус.
В неделя ще остане най-вече облачно, с валежи, преди обяд на повече места в Северна България, след обяд - основно в Западна. Вятърът ще е от север-североизток и дневните температури ще се намалят още малко.
В понеделник, 15 април, ще се задържи най-вече облачно и относително хладно. Превалявания от дъжд, най-вече слаби, ще има тук-там в югозападната част от страната. Вятърът ще е слаб до сдържан, от изток-североизток.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР