Облачността в понеделник ще е разкъсана. В западната половина на

...
Облачността в понеделник ще е разкъсана. В западната половина на
Коментари Харесай

Опасност от валежи и градушки в следващите дни

Облачността в понеделник ще е раздрана. В западната половина на страната ще е забележителна с валежи в следобедните часове. Очакват се и гръмотевични стихии. Има заплаха от градушки. Вятърът ще е сдържан със скорост към 20-30 километра в час. По-силен ще е в западната и централната част на Северна България. Температурите денем ще са високи - сред 18 и 24 градуса. С 2-3 градуса по-хладно ще е по Черноморието.

В планините - облачно и прохладно. Очакват се слаби валежи с гръмотевична интензивност в западните планински масиви. Навсякъде оптималните дневни температури са с позитивни стойности. Вятърът - от сдържан до мощен със скорости до 40-50 километра в час.



Средиземноморски циклон дефинира времето над Балканите в идващите дни. Над полуострова минава леден атмосферен фронт, който ще донесе интензивни местни превалявания, гръмотевични стихии и по-осезаем вятър през тази седмица. Има условия за развиване на мощна купесто-дъждовна облачност в следобедните часове с заплаха от градушки. Явленията ще са по-интензивни в Западна и Централна България.
В резултат на предстоящите превалявания са вероятни поройни наводнения към някои реки в западната половина на страната във вторник. Опасността визира теченията на Огоста, Ботуня, Бързия и Златица в Северозападна България, както и реките към София - Перловска и Слатинска.Дневните температури тази седмица дават обещание трайно стопляне до края на месеца. В края на тази седмица даже чакаме термометрите на доста места да отбележат към 30 градуса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР