Облачността ще бъде разкъсана, в много места до слънчево. Повече

...
Облачността ще бъде разкъсана, в много места до слънчево. Повече
Коментари Харесай

Времето се затопля, температури - до 19°

Облачността ще бъде раздрана, в доста места до слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни региони, само че единствено на изолирани места там след обяд ще превали дъжд. Ще духа до сдържан, в източната половина на страната, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 2°, а оптималните - сред 14° и 19°, в София - към 16°. 
По Черноморието облачността ще бъде раздрана, до най-вече слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни региони и там ще превали дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
 
В планините облачността ще бъде раздрана, над южните региони - най-вече забележителна и след обяд на изолирани места там ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 8°, на 2000 - към 1°.
 
През почивните дни превалявания са малко евентуални, само че от запад облачността ще се усилва и вплътнява до забележителна в неделя. Само на изолирани места в западните региони по-късно денем в неделя е допустимо да превали слаб дъжд, по най-високата част на Рила и Пирин – слаб сняг.
 
С най-вече слаб южен вятър ще се затопля и минималните температури ще са над нулата, а оптималните - към и над 15°, тук-там в Дунавската низина - до 20°. В неделя вятърът ще се обръща от югоизток, в Източна България - до сдържан.
 
През първата половина от новата седмица облачността ще бъде най-вече забележителна, покачва се вероятността за превалявания - най-голяма в понеделник в западната половина от страната.
 
Във вторник преди обяд тук-там в низините и котловините ще бъде мъгливо. Вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде сдържан. Температурите постепенно ще се намаляват, само че ще се задържат над нормалните за края на февруари.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР