Облачността ще бъде разкъсана, в много места до слънчево. Повече

...
Облачността ще бъде разкъсана, в много места до слънчево. Повече
Коментари Харесай

По-топло време в последния ден от работната седмица

Облачността ще бъде раздрана, в доста места до слънчево . Повече облачност ще има над крайните южни региони, само че единствено на изолирани места там след обяд ще превали дъжд . Ще духа до сдържан, в източната половина на страната, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 2°, а оптималните - сред 14° и 19°, в София - към 16°.

По Черноморието облачността ще бъде раздрана, до най-вече слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни региони и там ще превали дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините облачността ще бъде раздрана, над южните региони - най-вече забележителна и след обяд на изолирани места там ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 8°, на 2000 - към 1°.

През почивните дни превалявания са малко евентуални, само че от запад облачността ще се усилва и вплътнява до забележителна в неделя. Само на изолирани места в западните региони по-късно денем в неделя е допустимо да превали слаб дъжд, по най-високата част на Рила и Пирин – слаб сняг. С най-вече слаб южен вятър ще се затопля и минималните температури ще са над нулата, а оптималните - към и над 15°, тук-там в Дунавската низина - до 20°. В неделя вятърът ще се обръща от югоизток, в Източна България - до сдържан.

През първата половина от новата седмица облачността ще бъде най-вече забележителна, покачва се вероятността за превалявания - най-голяма в понеделник в западната половина от страната.

Във вторник преди обяд тук-там в низините и котловините ще бъде мъгливо. Вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде сдържан. Температурите постепенно ще се намаляват, само че ще се задържат над нормалните за края на февруари.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР