Облачността ще бъде разкъсана, над планинските райони предимно значителна, почти

...
Облачността ще бъде разкъсана, над планинските райони предимно значителна, почти
Коментари Харесай

Опасно ветровито и днес, утре вятърът ще отслабне

Облачността ще бъде раздрана, над планинските региони най-вече забележителна, съвсем без превалявания. В утринните часове тук-там в източните региони ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще остане от североизток, сдържан, тук-там в Централна Южна България и по Черноморието – краткотрайно мощен. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в София – към 23°.

По Черноморието ще доминира слънчево време, тук-там в утринните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-26°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините облачността ще е най-вече забележителна. В следобедните часове тук-там в Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 9°.

В четвъртък и петък ще има раздрана облачност, най-вече забележителна над Южна и Източна България. На обособени места там ще има превалявания, най-вече слаби, само че в Рило-Родопската област и крайните югоизточни региони са вероятни местни извалявания. Вятърът ще се задържи от североизток, в четвъртък ще отслабне, а в петък в по-голямата част от страната ще стихне. Минималните температури ще се намаляват, в петък ще са сред 9° и 14°, а оптималните ще са най-вече сред 24° и 29°.

През почивните дни ще доминира слънчево време. Временни нараствания на облачността, по-значителни в неделя, ще има над Източна България, когато и вероятността за слаби превалявания се покачва. Вятърът ще е слаб до сдържан - от запад-северозапад, по Черноморието - най-вече от север. Температурите в неделя едва ще се намалят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР