Облачността над страната ще бъде разкъсана, през деня над Източна

...
Облачността над страната ще бъде разкъсана, през деня над Източна
Коментари Харесай

Жълт код за интензивни валежи в Северна България


Облачността над страната ще бъде раздрана, денем над Източна България по-често намаляваща до слънчево.
 
През нощта и преди обяд в обособени региони, а в следобедните часове на доста места още веднъж ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. На обособени места, основно в северозападната половина на страната и Родопите преваляванията ще са краткотрайно интензивни. Остават изискванията за местни градушки.

Температурите ще останат без основна смяна и оптималните ще са сред 28 и 33 градуса. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за юли и ще остане без основна смяна.
 
Жълт код за предстоящи интензивни превалявания е разгласен в 7 области в Северна България. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново. В тези региони ще има превалявания от дъжд, в следобедните часове, съпроводени с гръмотевици. Остават условия за местни градушки. Сумарните количества на преваляванията за денонощието се чака да са към 20-35 л/кв.м.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици, и краткотрайно увеличаване напразно. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 21 градуса, на 2000 м - към 16 градуса.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. На места, основно в следобедните часове, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През нощта против вторник на обособени, а денем във вторник на доста места в страната ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, основно в следобедните часове и до среднощ, съпроводени с гръмотевици, вероятни са и градушки. По-голяма възможност за обилни количества има в Западна и Централна България.
 
Температурите ще останат малко по-ниски от нормалните за края на юли - преобладаващите оптимални ще са сред 27 и 32 градуса.
 
И през първия ден от август ще има валежи, само че те ще са в следобедните часове и основно в Западна и Централна България, където още веднъж са вероятни интензивни, в обособени региони обилни превалявания. Преди обяд ще бъде най-вече слънчево. Температурите едва ще се покачат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР