Облачността днес ще бъде значителна, а до обяд в низините

...
Облачността днес ще бъде значителна, а до обяд в низините
Коментари Харесай

По-топло от обичайното за сезона в близките дни

Облачността през днешния ден ще бъде забележителна, а до обяд в низините и котловините в Южна България още веднъж ще има мъгли. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, а оптималните ще се покачат още и ще са от 11° до 16°, по-ниски в регионите с по-трайни мъгли - м/у 7° и 10°. На обособени места в Западна България ще превали дъжд, в планините – сняг. Ще духа слаб, в източните региони - сдържан югозападен вятър.

И по Черноморието облачността ще е забележителна, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.



Облачно ще е и в планините, само че единствено на обособени места, основно в масивите в Западна България, ще превали дъжд, над към 1500 метра – сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад - югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 0°.





В четвъртък в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. В петък ще бъде прохладно, тук-там с валежи, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1500 метра. През почивните дни ще доминира слънчево време, с повече облаци в неделя, само че съвсем без превалявания.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР