Облачно ще е времето и днес, на отделни места със

...
Облачно ще е времето и днес, на отделни места със
Коментари Харесай

Облачно и дъждовно днес с температури от 3 до 16 градуса в различните части на страната |

Облачно ще е времето и през днешния ден, на обособени места със слаби валежи. По-късно денем и преди  среднощ над Западна България преваляванията краткотрайно ще се усилят. Ще продължи да духа до умерен  югозападен, а в Дунавската низина североизточен вятър. 

Максималните температури ще бъдат в необятни граници, преобладаващите ще са сред 8 и 13, тук-там в  югоизточните региони от страната до 15-16, а в Дунавската низина сред 3 и 5, в София към 10 градуса, според  прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

В планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над 1700 метра от сняг. Ще духа  мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7, а на 2000 метра - към 1  градус. 

Облаци ще има и край морето, само че няма да вали. На брега термометрите ще се качат до 16 градуса, а измежду вълните от  2-3 бала до 10 градуса. 

Утре към момента слаб дъжд ще превалява в Източна България, само че и там ще преваляванията ще стопират, най-късно в  югоизточните региони. Ще се задържи най-вече облачно. Вятърът ще отслабне. Ще остане топло за интервала,  температурите в западната част на Дунавската низина едва ще се покачат, в Източна България - ще се намалят. В  сряда, по преминаващ през Гърция средиземноморски циклон, се покачва вероятността за по-големи количества  дъжд тук-там в Южна и Източна България. През идващите дни до края на седмицата ще бъде прохладно, вятърът  ще е от северозапад, краткотрайно от север-северозапад. Облачността ще е променлива, по-често забележителна, повишена  възможност за превалявания има още веднъж за източната половина от страната. Остава топло за интервала, въпреки че  температурите ще се намалят. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР