Облачно и мъгливо остана днес в по-голямата част от страната

...
Облачно и мъгливо остана днес в по-голямата част от страната
Коментари Харесай

Почти без промяна остават температурите утре

Облачно и мъгливо остана през днешния ден в по-голямата част от страната и разликата сред температурите рано сутринта и следобяд е единствено няколко градуса - в София, Бургас и Плевен три градуса, а в Монтана, Враца и Ловеч едвам един.

И през идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно, а тук-там основно в западните и централните региони от страната, където вятърът краткотрайно ще стихне, ще има и мъгли. Минималните температури ще бъдат от 1° до 10°, оптималните - сред 8° и 13°. През деня облачността ще се раздира и понижава първо в Югозападна България, а до вечерта и в останалата част от страната. Ще духа слаб, в източните региони сдържан североизточен вятър.

Облачно време ще доминира по Черноморието, само че без основни превалявания. Вятърът ще е сдържан, от североизток. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

С облачно и мъгливо време ще стартира денят и в планините, а на обособени места до обяд и едва ще превали. През втората половина на деня в масивите от Югозападна България, а до вечерта и на изток, облачността ще се раздира и понижава. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е сдържан.

Ще продължат преваляванията от дъжд и сняг в северните и североизточните елементи от континента. Дъжд ще вали по Западното и Централно Средиземноморие, както и по западното крайбрежие на Балканите. Причината средиземноморски циклон, който няма да окаже въздействие на времето в нашата страна.

У нас, в четвъртък ще бъде слънчево и малко по-топло. В петък следва ново захлаждане. Ще има и региони със слаби валежи. През почивните дни, с понижението на облачността, минималните температури ще се намалят, само че оптималните ще тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР