Облачно и дъждовно ще бъде времето до края на седмицата,

...
Облачно и дъждовно ще бъде времето до края на седмицата,
Коментари Харесай

Синоптиците обявиха къде и кога да се готвим за сняг

Облачно и дъждовно ще бъде времето до края на седмицата, предвиждат синоптиците от Националния институт по метеология и хидрология (НИМХ).

В четвъртък, 17 ноември, времето у нас ще бъде най-вече облачно с превалявания, на повече места и с по-значителни количества в Южна България и в планините. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан, краткотрайно мощен, по-късно денем в източните региони ще стане от североизток. Минималните температури ще са сред 7 и 12 градуса, а оптималните - сред 12 и 17 градуса.

През нощта против петък, 18 ноември, вятърът ще отслабне, а в петък още веднъж ще стане с южна съставния елемент. Облачността краткотрайно ще се раздра, слаби превалявания от дъжд ще има единствено на обособени места, основно в западните и планинските региони. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните - ще останат съвсем без смяна.

В събота, облачността още веднъж ще се вплътни и ще завали, изначало в северозападните региони, а до вечерта и тук-там в източните.

В неделя и в понеделник, времето ще остане облачно, с превалявания, в доста региони обилни по количество. Температурите ще се намалят, в неделя в Дунавската низина, а в понеделник в цялата страна оптималните ще са под 10 градуса.

През нощта против понеделник, 21 ноември, в Северозападна България и в Предбалкана, а в понеделник и в Централна Северна България дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг.

Във вторник, 22 ноември, преваляванията краткотрайно ще спрат, а облачността за малко ще се раздра. Минималните температури в доста региони ще са към 0 градуса, а оптималните - от 5-6 градуса в северозападните - до към 15 градуса в югоизточните региони. По-късно денем облачността още веднъж ще се усили и ще стартират нови превалявания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР