Облачните услуги са сътрудничество доминират над локалните решения(снимка: CC0 Public

...
Коментари Харесай

Micrsoft е абсолютен лидер в софтуера за съвместна работа


Облачните услуги са съдействие преобладават над локалните решения
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният пазар на съоръжение, програмен продукт и услуги за съдействие на чиновниците (решения за взаимна работа) доближи $15 милиарда през второто тримесечие на 2022 година, което е нарастване от 8% по отношение на миналата година, сочи изследване на анализаторите от Synergy Research Group.
още по темата
Делът на локалните артикули, които са конфигурирани в ИТ инфраструктурата на фирмите, продължава да понижава и в този момент възлиза на 20% против 30% през второто тримесечие на 2021 година Облачният сегмент показва най-високи темпове на напредък, в това число решенията UCaaS, CCaaS и CPaaS, чиито продажби в интервала април-юни 2022 година надвишават $7 милиарда (17% растеж на годишна база).

Според изследването, Microsoft остава безспорен водач на пазара на технологии за съдействие и продължава да поддържа постоянен пазарен дял, с помощта на необятна гама от артикули и услуги. Cisco резервира второто място в генералното класиране, само че за компанията е все по-трудно да резервира позицията си заради напън от страна на Microsoft и съперници, които се „ изстреляха “ нагоре по време на пандемията от ковид.

Услугата за видеоконференции Zoom, която сподели голям растеж през последните четири години, затваря челната тройка на доставчиците на технологии за съдействие. На четвърто място е Twilio, чийто бизнес в този момент се разраства доста по-бързо от съперниците, с помощта на превъзходството в нововъзникващия сегмент на CPaaS (комуникационна платформа като услуга). Twilio печели към 2,5 милиарда $ годишно от продажба на такива артикули.

Други бързо разрастващи се снабдители на артикули за съдействие включват RingCentral, NICE, Five9 и Sinch. „ Въздействието на пандемията отвори вълнуващи нови пазари за взаимна работа, изключително в услугите и устройствата за видеоконференции. Това докара до бърза смяна, която другояче би лишила десетилетие “, сподели Джеръми Дюк, създател и основен анализатор в Synergy Research Group.

„ Пазарът на съдействие продължава да се развива бързо, защото се появяват нови технологии и услуги за възстановяване на управляемостта и продуктивността на офисните, отдалечените и хибридните служащи “, обобщава обстановката анализаторът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР