Обкръжението на Мая Манолова се е обогатило с още една

...
Обкръжението на Мая Манолова се е обогатило с още една
Коментари Харесай

Видна люспа от ГЕРБ, АБВ и „Воля“ влезе в обкръжението на Мая Манолова


Обкръжението на Мая Манолова се е обогатило с още една добре позната от предходни политически планове фигура. Става въпрос за пловдивчанката Сузана Николова, която в „ Града под тепетата “ познават като лице на ГЕРБ, а след отлюспването ѝ – и на „ Воля “,

Името на Николова нашумя преди години и около дело за крупна машинация с терена на детски център. Впоследствие обаче тя беше оправдана, за разлика от другия обвиняем като неин съизвършител.

Читатели на Tribune.bg, които от дълго време наблюдават политическия и персоналния живот на амбициозната Сузана Николова, се свързаха с нас, с цел да ни напомнят позабравени детайлности за пътя ѝ преди „ Изправи се.бг “ – от приватизацията на Консервния комбинат в Пловдив, през ГЕРБ, „ Воля “, по съдилищата и най-после до използването протекциите на фрагменти от някогашната Държавна сигурност.

Зародишът на една политическа кариера

Напористата пловдивчанка е счетоводител по обучение, а след това гради кариера в областта на европроектите и публичните поръчки. В формалната ѝ биография се показва, че приказва британски и съветски. С политически тил и персонални връзки съумява да се добере до поста ръководител на Съвета за ръководство на Пловдивски общински гаранционен фонд за гарантиране на заеми на дребни и междинни предприятия.

Целта, която гони настойчиво от години и не се крие обаче несъмнено е „ огромната политика “. До момента е успявала да стигне единствено до локалния парламент в Пловдив.

Изгонена от ГЕРБ

Първи сериозен кей за Сузана става ГЕРБ – тя даже съумява да се трансформира в една от главните фигури в партията за Пловдивско при основаването ѝ. Николова беше зам.-председател на локалния парламент от 2007 до 2011 година След това я нагърбиха със задачата да се заеме с ликвидацията на общинското сдружение „ Ритон “ и да ръководи „ Свободна зона “ – Пловдив.

Около 2015 година обаче тя към този момент е в недружелюбност в партията и е освободена от поста. По това време прави опит да се задържи най-малко в партията и възобновява клетвата си за честност към ГЕРБ, заявявайки, че е „ предан член от 9 години, само че от месеци няма връзка с Иван Тотев (по това време кмет на града) “.

 Facebook Facebook

„ Нямам аргументи да напусна ГЕРБ. Не съм в безстопанствен различен лагер, само че се запитвам за какво моят водач не ме пази както пази Павлинка Кацарова например”, намеквайки, че втората го е уредила с тапия. От кметството дефинират намеците ѝ като „ пасквил”.

Опитът ѝ да изплува се оказва жертван и след това е изключена от партията. Следват поредност проби да се закрепи устойчиво към друга групировка, която да ѝ подсигурява политическо бъдеще. Опитът в АБВ удря на камък – съумява да стигне единствено до ръководител на секционна комисия от квотата на АБВ.

Като „ граблив, праволинеен човек “ я дефинират хора, които са се сблъсквали с нея през годините. Има клюки, че по времето си в ГЕРБ даже е съумяла да построи жилищна кооперация, която дава чартърен - някои от жилищата там даже били офис на ДОСТ, където се смята, че има близки връзки.

На съд

Съдебните саги на Николова стартират по времето, когато към момента е на върха на триумфа си в ГЕРБ. Собственичка на детски център я упреква, че я е измамила с 50 хиляди лева за покупката на земя до парк „ Лаута”. Подсъдим дружно с нея е шефът на компания за строителен контрол Вакрил Тодоров. Потърпевшата споделя, че купила павилион през 1997 година и го трансформирала в детски център. Не има обаче земята под него. През 2010 година се среща с Тодоров, който ѝ дава обещание да реши казуса. Стават другари, вървят дружно по почивки, той обаче от време на време ѝ желае пари. Дава му 16 хиляди лв., с цел да изготви 2 папки с документи – геодезическо снимане, скица за разполагане и други. „ Бях като банкомат – непрестанно му давах по 1000, 3000, 5000 лв. за тези папки “, споделя дамата.

Вакрил Тодоров от своя страна я среща с Николова, която дава обещание да реши казуса за 50 хиляди лева Решение не се получава, а парцелът е пуснат на търг. След абсурда, собственичката на детския център си поискала назад парите от Вакрил, само че той и брачната половинка му били споделили: „ Иди си търси парите от Сузана!”

Двамата подсъдими настояват, че са ходили в детския център не да вземат пари, а на детски рожден ден. Сузана даже упорства, че я е жертвата в тази ситуация, като собственичката на павилиона ѝ желала посочените пари, заплашвайки я другояче да написа за нея по вестниците, да подава сигнали до прокуратурата и да уведомява „ висшестоящите партийни водачи на ГЕРБ “

„ Тя ми звънеше непрестанно, даже до момента в който бях на море. Мои другари ме посъветваха да се оплача в полицията. Сега скърбя, че не го направих, само че тогава имах тежки здравословни проблеми. Стресираше ме, създаваше ми огромен дискомфорт “, споделя Николова.

След дългогодишни правосъдни борби в последна сметка детският център е опустошен. Съдът признава, че закононарушение има и Вакрил Тодоров е наказан, като индивидът, който е взимал парите. Обвиненията против Николова обаче падат в съда.

През 2011 година Сузана Николова още веднъж има работа с институциите – този път от позицията на жертва. Тогава първокласният ѝ нов (едва на 2 години) автомобил „ Лексус “ е разпален в гаража.

 Мястото на палежа/Google Maps Мястото на палежа/Google Maps

Полицията работи по версията за тенденциозен палеж на лъскавата лимузина, макар че общинарката твърди, че няма врагове.

Пристан при Марешки

Политическите търсения на Николова я водиха в редиците на „ Воля “ преди няколко години. При Веселин Марешки тя съумя да се задържи много време, издигна се до локален водач.

„ Срещнах Сузана Николова инцидентно, както и множеството хора от екипа ми, които съм оценил като почтени и честни “, описа тогава Марешки.

 Във Във "Воля " през 2017

Доскоро упоритостта споделяше постове в поддръжка на Марешки в обществените мрежи. За зла неволя обаче на предходните локални избори не съумя да се пребори да бъде лидер на листа и вместо нея общински консултант стана Стефан Аксиев.

Малко по-късно последва раздяла.

Следваща стъпка – при Мая Манолова

Местни бяха уверени, че идната стъпка на русата упоритост ще бъде цветановата групировка, само че вместо това в последните месеци тя откри кей при Мая Манолова. В постовете ѝ във Facebook последва следващ поврат и от седмици се споделят съвсем извънредно постове във прослава на „ Изправи се.бг “.

Някогашната общинарка от ГЕРБ, която дължи най-големите си политически и кариерни триумфи на партията, към този момент бълва „ огън и жупел против ръководещите “ и върви по митинги, описват очевидци на следващата трансформация.

Според мълвата в „ Града под тепетата “ ѝ било дадено място в идващото Народно заседание. Влизането при Манолова станало с протекцията на някогашен сътрудник от Държавна сигурност, прочут на локалните като Чука (Р.И.).

Понастоящем Сузана Николова към този момент е изтъкнат протестър, който всекидневно зове за оставки. „ Борба по всевъзможен начин до ОСТАВКИТЕ! “, написа тя и споделя подправени вести от уеб сайтове на Арман Бабикян.

 Facebook Facebook

„ Teзи, които вършат мирната гражданска война невъзможна, ще създадат насилствената неизбежна “, насочва пловдивчанката закани към държавното управление с цитати на Кенеди.

„ НИЕ, РОДИТЕЛИТЕ сме длъжници на децата си, тъй като улисани да ги изхраним и изучим във времена на нямане и рецесии , позволихме кариеристите, службогонците и мафията да завладяват страната ни . Виновни сме, че сме гледали безучастно през годините... Днес, дружно с децата си би трябвало да се преборим да свалим тази власт и да им върнем Родината, да водиме война за морал, полезности, правдивост и ред, паралелно с тях “, зове Николова.

Семейни връзки

„ Синът ми е на 30 /роди се по време на студентската стачка/ и е там на първа линия в София...протестира, брат му на 20 е компактно до него, тъй като са недоволни от изискванията на живот в България. Омерзени са от неналичието на морал, ред, правдивост и правда. Протестират против това да ги ръководят ниско интелигентни и некадърни партийни послушковци, стачкуват против разпродаването на естествените ни благосъстояния, погнусени са от развихрилата се корупция, обири, произволи, възмутени са от батко, братко, апартаментгейт, Данък добавена стойност гейт, Суджук гейт, Национална агенция за приходите гейт, Барселона гейт, ДАИ гейт, НДК гейт, чекмеджета с кюлчета, калинки, стринки, къщи за посетители и тъщи, изтребители за милиарди....списъкът е изобилен... “, споделя информация за децата си Николова.

Големият ѝ наследник Деян Николов също е тръгнал решително по нейните стъпки. Първа стъпка – Политическа партия „ Възраждане “ – Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР