Обжалването в съда на докладните записки за продажбата на имоти

...
Обжалването в съда на докладните записки за продажбата на имоти
Коментари Харесай

Бранимир Балачев: Варна може да остане без бюджет поне до октомври

Обжалването в съда на докладните мемоари за продажбата на парцели и тегленето на заем, изрично ще спре бюджета на община Варна, тъй като не може да се възнамеряват разноски, без да е ясно какви са приходите

Това сподели в „ Позиция “ по депутатът от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев, във връзка вероятността тези докладни бележка да бъдат атакувани в съда от регионалния шеф Благомир Коцев.

Бранимир Балачев посочи, че: „ Приходите от парцелите и заема съставляват 70 % от така наречен независима стойност, която образува бюджета от 559 милиона лв.. В същото време няма по какъв начин да правиш разноски, които са свързани директно с избрани доходи, които пък идват и от заема, и от продажбата на парцелите. Едно обжалване действително ще блокира бюджета, а правосъдната процедура ще продължи най-малко 6 месеца. Това значи, че Варна няма да има бюджет най-малко до септември или октомври “.

„ Не виждам учредения за това съдът да анулира бюджета и по-конкретно тези докладни мемоари. Ако регионалният шеф апелира и съдът реши, че обжалването не е било основателно, ще изпратя сигнал до основния прокурор и ще желая правосъдна глоба, тъй като Варна ще претърпи огромни загуби “, акцентира Бранимир Балачев

„ Нито кметът на Варна, нито ръководителят на Общинския съвет желаят война сред институциите. Надявам се да има изтрезвяване в екипа на регионална администрация, с цел да се види което е потребно за града “, акцентира националният представител.

„ По мотив думите на регионалния шеф, че част от парите щели да отидат в нечий джоб, би трябвало да подчертая, че няма процедура в община Варна, която да не е минала през Закона за публичните поръчки. Да, в действителност има компании, които постоянно печелят, само че това са огромни компании, главно строителни, които разполагат с нужния запас и събират повече точки от останалите “, разяснява Бранимир Балачев.

„ Народните представители от ГЕРБ във Варненски район ще изискат най-малко 300 милиона лв. при актуализацията на държавния бюджет, с които да се осъществят инфраструктурни планове във Варна и региона “, заяви още депутатът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР