Обитателите на жилищен блок на бул. Христо Ботев в центъра

...
Обитателите на жилищен блок на бул. Христо Ботев в центъра
Коментари Харесай

Евакуираха блок в Бургас след опустошителен пожар

Обитателите на жилищен блок на бул. „ Христо Ботев ” в центъра на Бургас бяха евакуирани, след опустошителна огнена буря. Пожарът лумнал към 05.30 часа през днешния ден.

Пламъците тръгнали от апартамент на 3-етаж, благосъстоятелност на 67-годишен мъж . Според първичните данни пенсионерът станал на разсъмване, запалил цигара, а по-късно още веднъж задремал, без да загаси угарката.

Огънят на първо време обхванал леглото му, по-късно захапал пианото до него, а поради отворените прозорци пламъците като ураган се завъртели из жилището и обхванали за секунди целия апартамент. По това време в дома имало и двама квартиранти- стара жена и сина й.

Съседи чули мощен гърмеж, щом излезли на открито, видели че от вкъщи излиза пушек. В същото време квартирантите изскочили от жилището. „ Огънят беше заградил като стена пътя до банята . Нямаше по какъв начин да си налеят вода. Тръгнах да нося кофи с вода , само че след секунди към този момент на всички места гореше ”, описват съседи.
 пожар

16-годишно момче, което по това време се прибирало в блока, забелязало пламъците, които излизали от терасите. Огнените езици достигнали три етажа нагоре .

Гърмяха климатиците на открито, падаха горящи части от пластмасовите дограми ”, описа младежът.
  
Обитателите на блока позвънили на тел. 112 за помощ. Два екипа на пожарната пристигнали за минути на мястото. Дошла и полиция, МВР-служителите се втурнали по етажите, с цел да изтеглят жителите на блока. Пожарникари разрязвали с флекс заключените порти , с цел да доближат до жилищата на спящите съседи.
 пожар
„ Бяхме заспали надълбоко след ваучър . Пет момчета бяхме вкъщи. Събудихме се от мощен тропот. Полицаите разрушиха вратата, с цел да ни извадят от жилището ”, споделя различен от живеещите.
 
Пострадали няма . Бързата интервенция на огнеборци и служители на реда предотвратила още по-сериозни последствия.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР