Обискът бе извършен въз основа на издадена снощи заповед от

...
Обискът бе извършен въз основа на издадена снощи заповед от
Коментари Харесай

Седем часа обискираха централата на ”Кембридж Аналитика”

Обискът бе осъществен въз основа на издадена нощес заповед от представители на английския регулаторен орган за отбрана на персоналните данни, заяви през днешния ден организация Прес асосиейшън, представена от ТАСС.

Микробусът със събраните материали отпътувал от постройката на ул. "Ню Оксфорд " в 3 ч. през нощта против събота локално време (05.00 ч. българско), когато си тръгнали и следователите.

Служители на Комисариата за информацията - 20-ина на брой - нахлуха в офисите на компанията в центъра на Лондон по-малко от час, откакто английският висш съд издаде позволение за претършуване. По-късно през днешния ден от регулатора оповестиха, че сега обработват данните от обиска.

Ръководителката на комисариата Елизабет Денъм бе сезирала съда, откакто ведомството стартира да проверява данни от осведомител, че компанията е събрала без позволение данни на над 50 милиона консуматори на Facebook. Целта била да се създаде логаритъм за разбор на политическите желания на електората в подтекста на президентската акция в Съединени американски щати през 2016 година

Бивши чиновници на "Кембридж Аналитика " описаха по-рано пред американския ежедневник "Ню Йорк таймс ", че логаритъмът улеснявал разпространяването на политическа реклама с оглед да се повлияе на гласоподавателите.

Какво се случи и по какъв начин гръмна абсурдът

Според представители на Facebook, през 2015 година професор Александър Коган от Кембриджския университет благодарение на основано от него приложение, настоящо посредством обществената мрежа, снабдил "Кембридж Аналитика " с огромна база персонални данни на консуматори. Същата година мрежата блокирала приложението и настояла Коган и английската компания да изличат данните. Преди няколко дни обаче хората от Facebook научили, че не е била изтрита цялата информация, и блокирали акаунта на "Кембридж Аналитика ".

Компанията отхвърля да е забъркана в противозаконни дейности, само че управата й разгласи на 20 март, че уволнява шефа й Александър Никс, до момента в който се води без значение следствие на дейностите му.

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг в сряда даде обещание да направи всичко допустимо, с цел да не допусне нови приключвания на потребителски персонални данни. Бизнесменът увери, че е подготвен да приказва в Конгреса на Съединени американски щати по отношение на този скандал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР