Обирът на банка е едно от най-глупавите престъпления, които човек

...
Обирът на банка е едно от най-глупавите престъпления, които човек
Коментари Харесай

Този филм за един банков обирджия е един от най-големите филми на Netflix в света

Обирът на банка е едно от най-глупавите закононарушения, които човек може да извърши. Това твърди един професор, който преди е работил за ФБР, и който твърди – „ Опитайте, в случай че желаете, само че сигурно ще ви заловен. Може би не през днешния ден, може би не на следващия ден, само че има единствено един метод, по който тази история ще приключи “.

Понякога обаче краят се бави малко повече, както е в историята на новия документален филм на Netflix – How to Rob a Bank/Как да ограбиш банка.

Обирът на банка по формулировка е закононарушение с несъмнено равнище на превзетост, което изяснява за какво обирджията в новия филм на Netflix от режисьорите Стивън Робърт Морс и Сет Порджес прибавя нотка холивудски жанр към своите кражби.

Филмът, който в действителност е един от най-гледаните филми на Netflix в света тази седмица споделя историята на по този начин наречения най-хубав банков обирджия в света – неосезаем човек, който разчита на лицеви протези и грим, и който през 80-те години на предишния век прави близо 20 банкови обира в Сиатъл, които му носят милиони долари.

Органите на реда неведнъж се пробват да го заловят и не съумяват – най-малко за известно време.

Най-хубавото в този документален филм на Netflix, който е и филм не е единствено за логистиката на това по какъв начин да се извърши банков грабеж. Както споделят режисьорите в промоционално изявление за стрийминг платформата, филмът „ е за страхотната ни дарба като хора да се самомитологизираме и за безкрайната ни жадност за независимост – без значение от цената “.

Самомитологизирането е когато трансформираме нещо в нещо по-голямо от живота, с цел да ни помогне да се оправим по-добре с нещо в живота си. Повечето от нас неумишлено митологизират живота си.

Човекът, който стои зад обирите – Скот Скърлок е наследник на просветител, който стартира да готви метамфетамин в колежа. Именно филмът „ Point Break/Критична точка “ от 1991 година за банкови обирджии с присъединяване на Патрик Суейзи и Киану Рийвс го въодушевява да се трансферира към ограбването на банки. Работейки с другар, Скърлок обира най-малко 19 банки сред 1992 и 1996 година и си потегля с 2,3 млн. $.

„ Когато ФБР се сплотява с полицейското ръководство на Сиатъл, с цел да залови Скърлок, те са решени да потвърдят, че никой не може да надхитри управляващите. Това, което следва е вълнуваща действителна версия на „ ченгета и разбойници “ със залог на живот и гибел. “

изясняват от Netflix

Заложете на този документален филм, в случай че въобще сте любопитни за това какъв вид хора нямат никакви скрупули да се държат като Бони и Клайд.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР