Обилните снеговалежи създадоха проблеми в проходите в Средна Стара планина

...
Обилните снеговалежи създадоха проблеми в проходите в Средна Стара планина
Коментари Харесай

Снегът създаде проблеми в планинските проходи, тежка техника влиза в Богдан и Каравелово

Обилните снеговалежи сътвориха проблеми в проходите в Средна Стара планина и Родопите. Към момента сняг продължава да вали в Северозападна България, интензивно в Смолян, както и в региона на област Пазарджик.

Заради заплаха от замръзване е затворен проходът Троян-Кърнаре, а ограничавания за придвижване на товарни коли са наложени през проходите Рожен, Превала и Печинско в Смолянско. Ограничено е придвижването на коли с ремаркета и полуремаркета на територията на област Смолян.

Сняг вали на прохода Шипка, в сектора от Старозагорска област. Снеговалеж чака водачите и на прохода Република, заяви за БНР инж. Даниел Иваничков, шеф на Дирекция " Поддържане на пътната инфраструктура " в АПИ. По думите му все още се употребява половината от общия потенциал на техниката за зимно разчистване. Той моли водачите да не подценяват прогнозата, да потеглят по-рано, да понижат скоростта на придвижване и още: " Да не се изпреварва снегочистеща техника! "

Продължава да е в действие частичното бедствено състояние в Богдан и Каравелово поради застрашителното покачаване на равнището на река Стряма. Започва работа на тежката техника, с цел да се разчисти тинята от деретата на реките. Обилните дъждове и снеговалежи докара до свличането на доста наноси от Средна гора.

Хората са обезпокоени, че тук-там водите са на малко разстояние от дигите и още веднъж може да бъдат залети. За да бъде решен казусът би трябвало да бъде направен и осъществен план, който да бъде финасиран от страната.

В София 140 снегопочистващи машини са направили обработки против замръзване по трасетата на градския превоз и съществени улици в кварталите. Градският превоз в София се движи на всички места и извършва нормалните си направления.

За през днешния ден е разгласен жълт код за мощен дъжд в 11 области в Източна България, където се чакат количества към 20-30 литра на кв. метър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР