Обилни снеговалежи се очакват на 22 и 23 декември с

...
Обилни снеговалежи се очакват на 22 и 23 декември с
Коментари Харесай

От неделя застудява. Очаква ни сняг преди Коледа


Обилни снеговалежи се чакат на 22 и 23 декември с наклонност да спрат на 24 декември. На Коледа няма да има превалявания. Снежната завивка може да доближи до 20 см. като времето ще бъде удобно за ски по зимните курорти.

След Коледа ще има нов динамичен интервал с нови валежи от сняг. Това сподели пред Българска национална телевизия климатологът доцент Георги Рачев.

Днес (15 декември) и на следващия ден чакаме високи температури сред 17 градуса.

От събота вечерта към неделя сутринта зимата ще пристигна с естествени зимни температури.

В края на деня ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта против неделя в Западна България и по високите полета ще преминат в сняг. Не се чака кой знае каква снежна завивка, само че с нахлуването на северозападен вятър, дневните температури внезапно ще се намалят.

В неделя ще бъде студено с дневни температури сред 0 и 5 градуса.

Новата седмица ще стартира със студено зимно време, температурите още ще се намалят. Валежи не се чакат в Западна България, ще превали влажен сняг в Източна България.

Във вторник ще се обясни на всички места и още веднъж ще бъде студено. Сутрешните температури тук-там ще паднат до - 7 и - 9 градуса, дневните ще бъдат до към 4 градуса над нулата, за София към 0 градуса.

В сряда ще застуди още малко, като дневните температури тук-там в Западна България ще са негативни към - 1 градус, до 2 над нулата, в Източна България до към 4 градуса. На места ще превали и сняг.

От четвъртък – 21 декември до Бъдни вечер – неделя, ще остане студено.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР