Обилни снеговалежи обхващат постепенно страната от тази нощ. Задава се

...
Обилни снеговалежи обхващат постепенно страната от тази нощ. Задава се
Коментари Харесай

Задава се поредица от мразовити дни

Обилни снеговалежи обгръщат последователно страната от тази нощ. Задава се поредност от мразовити дни, в които даже денем температурите ще бъдат негативни.

В София към този момент наваля сред 5 и 10 см сняг. Студеният въздух идва от северните ширини и е обвързван с бърз атмосферен фронт, който ще провокира превалявания - в планинските региони още първоначално от сняг, изясни синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология доктор Анастасия Стойчева.

Валежите от дъжд в цялата страна също последователно ще преминат в сняг. Има заплаха от замръзване и през идващите дни нощните и утринните температури е бъдат негативни. В понеделник и дневните температури ще са под нулата.

Днес през страната ще преминат два студени фронта. До вечерта облачността ще се раздра. Ще се усили вятърът в Дунавската низина. През почивните дни тук-там в Западна България ще превалява сняг. В Североизточна България за момента температурите са позитивни, само че няма да е за дълго.

В понеделник, с навлизането на нов леден фронт от север-северозапад, температурите ще се намалят още малко. Циклонът, който поддържа този мраз, ще се задържи над Балканите през идната седмица.

Към средата на идната седмица ще стартира последователно стопляне, само че заради захлаждането през предните дни, може да чакаме утринни температури от порядъка на минус 14 до минус 10 градуса. Дневните температури ще бъдат към нулата.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР