Обилен снеговалеж в Северозападна Япония, започнал миналия уикенд, причини смъртта

...
Обилен снеговалеж в Северозападна Япония, започнал миналия уикенд, причини смъртта
Коментари Харесай

Обилен снеговалеж в Япония блокира движението и взе три жертви

Обилен снеговалеж в Северозападна Япония, почнал предишния уикенд, аргументи гибелта на минимум трима души, блокира стотици транспортни средства по автомагистралите, наруши придвижването на влаковете и остави хиляди домове без електричество, заяви Асошиейтед прес, като се базира на представители на управляващите.

Причинен от мощна атмосферна система, снеговалежът стартира в събота в региона на северното крайбрежие на страната. Снежната завивка е над два метра тук-там в префектурите Ниигата, Ямагата и Аомори.

Силите за самозащита оказаха помощ и участваха в разчистването на автомагистралите в Ниигата, на които стотици коли и камиони бяха блокирани в колони, дълги повече от 20 километра. Местни доброволци също помогнаха, като осигуриха храна и други неща от първа нужда на хората, блокирани в колите си в продължение на часове.  

С възстановяване на метеорологичните условия управляващите позволиха през вчерашния ден придвижването по пътищата. Според метеорологичните прогнози обаче друга снежна стихия ще връхлети района през уикенда.

Повече от 10 000 домове, най-вече в префектура Ниигата, към момента са без ток и снабдяването на магазините за хранителни артикули се прави със забавяне поради блокираните пътища, сподели тази заран министерството на стопанската система, търговията и индустрията.

Службата за пожарна сигурност и отбрана при бедствия заяви, че трима души са починали, а 10 са били ранени.

85-годишен мъж е умрял, падайки в канал, до момента в който чистел снега в Кашивадзаки - най-тежко засегнатия град в Ниигата. на остров Хокайдо, 63-годишна жена е била притисната съдбовно сред два камиона, до момента в който се опитвала да се измъкне от снежния капан, а в префектура Акита 73-годишен мъж е намерил гибелта си, чистейки снега от покрива на своя дом, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР