Обиколката на стадионите в България на Sportal.bg продължава с пълна

...
Обиколката на стадионите в България на Sportal.bg продължава с пълна
Коментари Харесай

Вижте трагичното състояние на стадион Панайот Волов

Обиколката на стадионите в България на Sportal.bg продължава с цялостна мощ. В предходното издание видяхме положението на стадион " Тодор Диев " в Пловдив, където се подвизава първенецът на страната за 1963 година Спартак (Пловдив). В това издание се насочваме към Шумен, с цел да забележим настоящото положение на стадион " Панайот Волов ", където своите мачове от Североизточна Трета лига играе отборът на Волов (Шумен).
 Стадион @@@

Стадионът, който преди години е побирал над 20 000 души, в този момент оперира с понижен потенциал. Официално оборудването има 21 765 седящи места. Много от тях към този момент са изкъртени или неизползваеми, по тази причина за мачовете на отбора се употребяват единствено секторите " А " и " В ", които имат общ потенциал от към 12 000 места.
 Стадион @@@

Волов (Шумен) е седемкратен участник в най-високото равнище на българския футбол. Златните години на отбора съответстват и с тези на националния ни тим, като през сезон 1993/1994 година идва и най-високото класиране на " пивоварите " - четвърто място. Това дава право на присъединяване и в евротурнирите, където отборът губи от Анортозис и в двата дуела - надлежно 0:1 и 1:2. Така се поставя завършек на единственото присъединяване на отбора в Европа, като шест години по-късно сдружението банкрутира и от този момент се подвизава по-долните групи на българския футбол, където заради финансови проблеми бива преименуван и обединяван на няколко пъти.  Стадион @@@
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР