Обиколката на Италия през 2018 г. ще стартира за първи

...
Обиколката на Италия през 2018 г. ще стартира за първи
Коментари Харесай

"Джиро д'Италия" 2018 ще започне с три етапа в Израел

Обиколката на Италия през 2018 година ще започва за първи път в историята отвън Европа, откакто първите три стадия ще се проведат в Израел. Джирото, което е първата огромна обиколка за сезона ще се организира от 4 до 27 май. От дълго време се говореше, че надпреварата ще започва в Израел, само че в този момент уредниците от RCS Спорт и държавното управление на Израел потвърдиха новината.

Първият стадий ще бъде самостоятелно тичане по часовник с дължина от 10.1 км. по улиците на Йерусалим. Последният път, в който Джирото започва с самостоятелен часовник беше през 2015 година, когато Том Дюмулен завоюва и облече розовата фланелка. Холандецът, който завоюва стотното издание тази година към момента не е удостоверил, че ще взе участие през 2018 година По-вероятно е той да се прицели в " Тур дьо Франс ".

" Часовникът е много сложен, мога да обещая на някои състезатели, че дъхът им ще спре. Има някои изкачвания и спускания и мисля, че правата не е единствено за експерти ", разяснява шефът на обиколката Мауро Вени.

Следващите два стадия са с общ старт и са идеална опция за спринтьорите в надпреварата. Интересното е, че и двата се разграничават доста един от различен. Вторият стадий е с дължина от 167 км от Хайфа до Тел Авив. В правата има височината от първа категория Зикрон Яко, която обаче е надалеч от финала. Етапът минава съвсем напълно по морското крайбрежие.



Третият стадий е напълно равнинен и с дължина от 226 км, само че минава в региона към Беер Шева, в пустината Негев.

Специален дипломат на първите три стадия ще бъде Алберто Контадор. Славният испански колоездач, който постави завършек на кариерата си след " Вуелта " ще участва в Израел следващата година.

 Контадор е специфичен дипломат на първите три стадия от Джирото, които ще са в Израел.
© Associated Press

Контадор е специфичен дипломат на първите три стадия от Джирото, които ще са в Израел.

" Невероятно е, че Джирото ще посети Израел, това е отлична вест за целият колоездачен свят. Аз посетих Йерусалим през 2012 година и останах впечатлен от всичко там. Подкрепям всеки, който би отишъл там, с цел да гледа надпреварата ", сподели Алберто Контадор, който завоюва Джирото през 2012 и 2015 година

Министърът на спорта и културата на Израел Мири Регев дефинира събитието като голяма опция за страната. " Каня всеки, който обича колоезденето и Джирото да гостува в Израел и да се забавлява на това световно събитие. Мисля, че обиколка към Обетованата земя ще бъде огромна реклама за нашата страна ".

За 13-и път Джирото ще започва отвън територията на Италия, само че за първи път отвън Европа. Първият случай със старт отвън Италия е през 1965 година в Сан Марино.

През октомври ще бъде разгласен и маршрутът на обиколката, като по-късно ще станат ясни състезателите, които ще карат в нея. Крис Фрум, който завоюва Тура и " Вуелта " през тази година е малко евентуално да кара в Италия и да се прицели в трета поредна огромна обиколка. Почти несъмнено още веднъж водач на " Скай " ще бъде Герант Томас.

Очаква се, че в Джирото ще се опитва и Микел Ланда, който от 2018 година минава в " Мовистар ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР