Обиколката на Испания ще стартира в Барселона за първи път

...
Обиколката на Испания ще стартира в Барселона за първи път
Коментари Харесай

Барселона приема откриващите етапи на Ла Вуелта 2023

Обиколката на Испания ще започва в Барселона за първи път от 60 години насам през 2023 година, като откриващите два стадия ще се проведат в каталунската столица, оповестиха уредниците.

Първият стадий на 26 август ще бъде 14.6-километров екипен часовник през улиците на пристанищния град, а на идващия ден главната група ще покрие 181.3-километрова права сред Матаро и Барселона, маркирана от две категоризирани изкачвания, в това число емблематичния Монтжуик. Официалната презентация за влиятелната обиколка ще се състои в „ Палау де ла Музика Каталана “ в Барселона на 10 януари.

„ Това, че Ла Вуелта се завръща след 60 години е страхотна вест, освен тъй като ще можем да се насладим на прелестно спортно събитие, само че и тъй като това ни показва още един път полезността на спорта като икономическия мотор на града “, сподели заместник-кметът на Барселона Жауме Колбони.

Едва за повторно в историята Барселона ще семейства на формалния старт на триседмичното съревнование към Испания след 1962-а. Вуелтата се завръща в каталунската столица след 11 години, като обиколката завърши там през 2012.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР