Обиколка на Европа с влак, като подарък за рожден ден.

...
Обиколка на Европа с влак, като подарък за рожден ден.
Коментари Харесай

Готвят подарък за всички българи, навършили 18 години

Обиколка на Европа с трен, като подарък за рожден ден. Инициативата е на Еврокомисията, която ще заплати билетите. Гратис, обаче ще пътуват единствено младежите, които навършват 18 години. Пътешествията стартират още това лято. Целта - младежите да опознаят Стария континент и да се допрян до разнообразни полезности и култури.

Щастливците, които ще пътуват изцяло гратис с железниците ще са близо 30 000 и ще бъдат определени посредством конкурс, съобщи Нова тв. Страната ни също има интерес да се включи в самодейността. От БДЖ обаче към момента не са решили до кои тъкмо дестинации да отведат младежите. Щом навършва пълноправие Николай получава паметен подарък от родителите си.

„ Билет за безграничен брой пътувания в прилежаща Румъния. Други железници, други хора, възприятието е неповторимо ”, споделя Николай Козарски. Не след дълго пътешествията с трен се трансформират в негово занимание и по този начин за няколко години по-късно Николай съумява да обиколи съвсем цяла Европа. „ С трен е тръпката. Със самолета какво ще видиш? Небето. С влака виждаш безусловно всичко. Планини, реки, селища. Просто фантастично ”, прибавя Николай Козарски.

С акцията " Открий Европа " това наслаждение ще изпитат хиляди младежи, родени в първата година на новото хилядолетие. „ Една трета от европейците сега, които са сред 18 и 29 годишна възраст в действителност нямат другари и не познават никакъв човек от друга държава-членка.

Цената на един подобен билет е сред 350 и 500 евро, а пък в този момент, с тази стратегия, той ще бъде безвъзмезден ”, изяснява евродепутатът Ева Майдел. Участие в самодейността " Открий Европа " към този момент за декларирали над 30 железопътни компании в Европа.

За отдалечени страни и острови, билетът за трен ще може да се размени с подобен за рейс или ферибот. Идеята е самодейността да се трансформира в европейска традиция. А от евродепутатите зависи и дали следващата година бюджетът ще е още по-голям.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР