Обикновено здравните експерти предвиждат успешно щамовете на грипа, които ще

...
Обикновено здравните експерти предвиждат успешно щамовете на грипа, които ще
Коментари Харесай

Грипният сезон обещава да е интересен тази година


Обикновено здравните специалисти плануват сполучливо вариантите на грипа , които ще циркулират в избрани региони на планетата най-малко няколко месеца преди започването на грипния сезон . Тази година обаче, към този момент в разгара на есента, към момента не можем да се усещаме готови за съответна среща с който и да било грипен вариант.

Дори специалистите, от които се чака да се ориентират най-добре на база на настоящите за предишния сезон видове вируси, не могат да дадат точни прогнози какво ни чака. Повечето от тях обобщават упованията си с изказванието, че ни следва „ забавен грипен сезон “.

2 аргументи грипен сезон 2017/2018 да е сложен за предугаждане

Причините здравните експерти по въпросите на грипа да са затруднени с даването на точна прогноза за идния грипен сезон в границите на нашите географски ширини са две:

По това време в южното полукълбо есенно-зимния интервал и надлежно грипният сезон към този момент отминаха, а обстановката там беше сериозна. Обикновено тя се употребява като предвестител на това какво да чакаме в северното полукълбо, защото главното количество грипни частици и болестотворни сътрудници като цяло се придвижват точно оттова.

На някои места, като в Австралия и Хонконг, бяха регистрирани повече от една грипна вълна, а заболяемостта беше висока съвсем до пролетта. Основният извършител на грип по време на грипния сезон в южното полукълбо беше вариантът H3N2 , който отключва огромни епидемиологични гърмежи. Статистиката сочи, че в годините, когато той е причинявал съществени вреди, са регистрирани максимален брой приети в болница с грип в международен мащаб. Същевременно този грипен вариант постоянно циркулира по едно и също време с няколко спомагателни варианта, като за момента не е допустимо да се планува кои от тях ще инвазират северното полукълбо през идния грипен сезон.

Свързани публикации.. Болният от грип може да болести всеки в радиус от 2 м 0 Нови вируси ни нападат след грипа 0

На база на тези наблюдения експертите чакат висока интензивност на грипните вируси с пик още преди началото на зимата и най-малко една спомагателна грипна вълна до началото на пролетта. Липсата на изясненост за предстоящите за най-активни варианти на грипния вирус не разрешава да се направи умозаключение дали преболедуване при започване на грипния сезон ще подсигурява имунитет против грипа до пролетта.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР