Обикновено в тези истории жените са със скрити лица и

...
Обикновено в тези истории жените са със скрити лица и
Коментари Харесай

Жертва на домашно насилие с брутален разказ за преживяното 

Обикновено в тези истории дамите са със скрити лица и без имена. 27-годишната Деница не се крие. Тя желае да опише какво е претърпяла и обезверено търси помощ. От месеци живее като пандизчия, тъй като се опасява от насилника, от който е избягала. Тя се опасява, че ще бъде убита, тъй като той продължава със заканите, оповестява Нова телевизия.

Така нареченият мъж скачал върху главата ѝ, душил я с кабели, биел я с кабели с железни шипове. Напуска го преди 7 месеца. През цялото време на побои и изтезания Деница единствено два пъти е получавала помощ - един път съседи са се обадили на полицията, а вторият път на спирка момче прави същото. Тя е признателна на тези хора, тъй като има вяра, че те са избавили живота ѝ.

Тя не излиза от у дома, с изключение на когато знае от познати, че той не е в града - Варна. Детето ѝ излиза единствено с баба си, и то единствено в отдалечни квартали.

Въпреки присъда от година и половина пробационна подписка, насилникът продължава да тормози нея и околните ѝ всеки ден.

Деница пита дали би трябвало да стане следващата жертва и да бъде открита в куфар, с цел да може един нарушител да влезе в пандиза.

Министърът на правораздаването в служебното държавно управление Иван Демерджиев разяснява случая и съобщи, че ще посредничи за това Министерство на вътрешните работи да вземат нужните ограничения.

"Категорично като общество не можем да си позволим това да продължава. Министерството на правораздаването беше сезирано по отношение на това, че може да инициира законодателни промени и да създаде такива. Работи се по тематиката. По този съответен случай би трябвало да се търси помощта на Министерство на вътрешните работи, за което се наемам да ходатайствам, както и на прокуратурата ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР